ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: «Γονατογραφία» το χαράτσι στα ακίνητα

Δημοσίευση 16 Σεπτεμβρίου 2011, 20:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σαμαράς: «Γονατογραφία» το χαράτσι στα ακίνητα
Facebook Twitter Whatsapp
«Γονατογραφία» αποκάλεσε το νέο τέλος δομημένης επιφάνειας, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς σε συζήτηση με δημοσιογράφους, καταλογίζοντας προχειρότητα ακόμη και σε επιμέρους προβλέψεις της ρύθμισης.
«Γονατογραφία» αποκάλεσε το νέο τέλος δομημένης επιφάνειας, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς σε συζήτηση με δημοσιογράφους, καταλογίζοντας προχειρότητα ακόμη και σε επιμέρους προβλέψεις της ρύθμισης.

«Έξι φόροι για τα ακίνητα σε είκοσι μήνες. Ενας φόρος ανα τρίμηνο, τετράμηνο» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχολιάζοντας το θέμα της γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι είναι «ένα παράδειγμα» χώρας, που σε αυτή τη συγκυρία αξιοποιεί το φυσικό της πλούτο.

Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση με επιστημονικούς φορείς της Θεσσαλονίκης  είχε ο, ενώ στη συνέχεια συνάντησε μικρομεσαίους επαγγελματίες της ΝΔ (ΔΑΜΚ).

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι των επιστημονικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης (ιατρικός, δικηγορικός, φαρμακευτικός, οδοντιατρικός) και οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ/ΤΚΜ, του ΓΕΩΤΕΕ/ΤΚΜ και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/ΤΚΜ.

Νωρίτερα, μιλώντας διαδικτυακά με νέους, σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ σε άλλη αίθουσα στον ίδιο χώρο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η χώρα είναι σε μια φάση παραλυσίας, αφού, όπως εξήγησε, «δεν υπάρχουν επενδύσεις δεν υπάρχει αισιοδοξία».

«Δεν πρόκειται να σας πω ,ψέματα δε θα αποδώσουν πατώντας κάποιο κουμπί, έχουμε κατεβεί πολλά σκαλιά, αλλά εξακολουθώ και πιστεύω ότι υπάρχει δυνατότητα το κράτος και να βάλει το πανεπιστήμιο δίπλα στο φοιτητή», ανέφερε.
«Εχουμε την πίκρα της δικαίωσης για αυτά που δυστυχώς γίνανε σε σχέση με την ανάπτυξη» πρόσθεσε, αλλά εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι «υπάρχουν λύσεις που μπορεί να αποδώσουν».

Παράλληλα, απεύθυνε έκκληση στους  νέους, «να μείνουν και να βοηθήσουν την Ελλάδα».

«Δε θέλουμε να υπάρχουν καινούργιες αιμορραγίες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας ότι η πολιτεία με «απλές, σωστές, γόνιμες, μεθοδευμένες πρακτικές» πρέπει να στέκεται «δίπλα στους νέους» και να προσφέρει κίνητρα σπουδών, εργασίας και επιστροφής στην Ελλάδα και όσων νέων έχουν μεταναστεύσει για να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες , ώστε να εργαστούν για τη χώρα. Και πρόσθεσε:

«Να μείνουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα, πιστεύω πραγματικά, το πιστεύω βαθύτατα μέσα μου, μπορεί να ξανασταθεί στα πόδια της».