ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμες ώρες: Ο Παπανδρέου ακυρώνει το ταξίδι στη Νέα Υόρκη και γυρίζει στην Αθήνα

Δημοσίευση 17 Σεπτεμβρίου 2011, 17:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κρίσιμες ώρες: Ο Παπανδρέου ακυρώνει το ταξίδι στη Νέα Υόρκη και γυρίζει στην Αθήνα
Facebook Twitter Whatsapp
Ακύρωσε το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη και επιστέφει στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Ακύρωσε το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη και επιστέφει στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου θα πήγαινε στη Νέα Υόρκη για να παρεβρεθεί στην ετήσια σύνοδο του ΟΗΕ και θα είχε σειρά επαφών με ξένους ηγέτες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα tovima.gr, ο κ. Παπανδρέου επικοινώνησε με τον  υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των κρίσιμων συνεδριάσεων του Eurogroup και Ecofin.

Κρίθηκε απαραίτητο να επιστρέψει στην Ελλάδα, καθ' ότι η κατάσταση στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στη Γερμανία, είναι εξαιρετικά ρευστή.

Παράλληλα, σύμφωνα με το vima.gr, κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι θα επιδιωχθεί συνεννόηση και με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.

Ανακοίνωση, εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού σύμφωνα με την οποία, η απόφαση για αναβολή του ταξιδιού οφείλεται στο γεγονός ότι η «επόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στην ευρωζώνη και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα».


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος σε παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, απέδωσε την αναβολή του ταξιδιού του πρωθυπουργού στο  «στο ρευστό διεθνές περιβάλλον και στις διαφωνίες στο εσωτερικό ευρωπαϊκών χωρών».

«Να μη δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να παίξει με την τύχη της χώρας»,  υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος και παρέπεμψε στις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα από την Πολωνία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών των άτυπων Eurogroup και Ecofin.

«Πρέπει να δούμε και το εσωτερικό πολιτικό κλίμα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι «δεν παίζουμε εν ου παικτοίς».

Προανήγγειλε, τέλος, ότι την Κυριακή, θα υπάρξουν κυβερνητικές συσκέψεις, στις οποίες θα εξεταστεί η κατάσταση.


Πηγές: Newpost.gr - Tovima.gr

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr