ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γιώργο θα τρελάνουμε τον κόσμο»- Έξαλλοι οι υπουργοί με τα νέα μέτρα

Δημοσίευση 19 Σεπτεμβρίου 2011, 06:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Γιώργο θα τρελάνουμε τον κόσμο»- Έξαλλοι οι υπουργοί με τα νέα μέτρα
Facebook Twitter Whatsapp
Πέρα από τα επικοινωνιακά παιχνίδια του τύπου «φταίει ο Χατζηπετρής» στην κυβέρνηση ξέρουν ότι έχουν την απόλυτη ευθύνη για το γεγονός πως η τρόικα αμφισβητεί την αξιοπιστία των μέτρων που ανακοινώνει.
Πέρα από τα επικοινωνιακά παιχνίδια του τύπου «φταίει ο Χατζηπετρής» στην κυβέρνηση ξέρουν ότι έχουν την απόλυτη ευθύνη για το γεγονός πως η τρόικα αμφισβητεί την αξιοπιστία των μέτρων που ανακοινώνει. Το κλίμα στην κυβερνητική επιτροπή ήταν κλίμα ήττας. Σχεδόν όλοι ζήτησαν από τον Βενιζέλο να δώσει ένα τέλος στη μετρολογία. «Θα τρελάνουμε τον κόσμο και θα τρελαθούμε και εμείς» είπε ένας από τους συμμετέχοντες. «Δε θα περάσουν από την ΚΟ» επισήμανε ένας άλλος. «Η ΚΟ μπορεί να τα ψηφίσει, εμείς μπορούμε να τα αποφασίσουμε» έθεσε το αίριο ερώτημα ιστορικό στέλεχος.

Ποια είναι τα μέτρα; Για τα 8 δις που είναι η 6η δόση η τρόικα απαιτεί:

- Κλείσιμο περίπου 200 ζημιογόνων ΔΕΚΟ, υπηρεσιών και φορέων που θα οδηγήσει εκτός (απολύσεις ή εφεδρεία) τουλάχιστον 25 χιλιάδες εργαζόμενους.

- Νέο μισθολόγιο τώρα με μειώσεις από 20 έως και 50%.

- Μείωση συντάξεων κατά 40%, πλην των κατώτατων. Επικουρικές θα δίνουν μόνιο τα ταμεία με πλεονάσματα.

- Εξομοίωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτόν στο κίνησης.

- Νέα αύξηση του ειδικού τέλους σε ποτά και τσιγάρα.

Με αυτή τη λίστα το να αναφέρουμε πως οι υπουργοί και οι βουλευτές είναι ανάστατοι μάλλον είναι περιττό. Επίσης, με βάση τον κανόνα τα ευκόλως εννούμενα παραλείπονται, δε θα σας φάμε το χρόνο σας για αιτάσεις των στελεχών που έχουν να κάνουν με τους επικοινωνιακούς χειρισμούς της κυβέρνησης. Γιατί τι να πει κανείς όταν την Πέμπτη ανακοινώνουν πως πήραμε το ΟΚ από Μέρκελ και Σαρκοζί και το Σάββατο αποκαλύπτεται πως μας μάλωσαν. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν αντέχει ούτε αξίζει την κριτική.
 
ΤΟ ΓΑΝΤΥ

Σχετικά Θέματα: Η τρόικα ζήτησε 25.000 απολύσεις, 40% μείωση των συντάξεων και 25% μείωση των μισθών

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr