ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: «Πρωθυπουργός της δραχμής θέλει να γίνει ο Σαμαράς»

Δημοσίευση 19 Σεπτεμβρίου 2011, 21:55 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μπακογιάννη: «Πρωθυπουργός της δραχμής θέλει να γίνει ο Σαμαράς»
Facebook Twitter Whatsapp
Πυρά κατά της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και εναντίον του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Πυρά κατά της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και εναντίον του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό "Άλτερ" χαρακτήρισε την κυβέρνηση "παντελώς ανίκανη", ενώ για την αξιωματική αντιπολίτευση είπε ότι είναι "εκτός τόπου και χρόνου".

Επιπλέον αποδοκίμασε τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ότι αν δεν σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση επιλέγει τη λύση των απανωτών εκλογών. «Αν ένας πολιτικός -και τον ακούν και στο εξωτερικό- λέει ότι θα πάει σε απανωτές εκλογές, αυτός ο πολιτικός θα γίνει πρωθυπουργός της δραχμής», είπε συγκεκριμένα.

Με σκληρή γλώσσα επιτέθηκε και στο ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η πολιτική τους είναι επικίνδυνη με αφορμή τις τοποθετήσεις τους κατά της πληρωμής του τέλους των ακινήτων.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας επίσης ζήτησε να γίνουν εκλογές αμέσως μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, καθώς, όπως σημείωσε, «ο κόσμος από τη μία πλευρά και η ΕΕ από την άλλη θα επιβάλλουν στις πολιτικές δυνάμεις σοβαρότητα και συνεργασία».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, είπε ότι ακόμα και αν διώχναμε την τρόικα η Ελλάδα θα είχε χρέος 7,5 δισ. ευρώ μέχρι τέλος του χρόνου για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και τάχθηκε υπέρ της μείωσης του δημόσιου τομέα.

«Είναι αδύνατο δύο εκατομμύρια, 200 χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να συντηρούν ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στο δημόσιου και συντάξεις. Οφείλαμε να μειώσουμε το σπάταλο δημόσιο τομέα είτε υπήρχε, είτε δεν υπήρχε, η τρόικα», ανέφερε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μέχρι τώρα προσπάθησε να μην αγγίξει τον δημόσιο τομέα.

Επιπρόσθετα υποστήριξε πως στην Ευρώπη μετρούν το κόστος συντήρησης ή αποχώρησης της χώρας μας και σήμερα η πλειοψηφία είναι υπέρ της συντήρησης αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό να μην εξακολουθήσει να συμβαίνει στο μέλλον.