ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τουρκία θα απαντήσει, προειδοποιεί ο αντιπρόεδρος Αρίντς

Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2011, 16:39 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η Τουρκία θα απαντήσει, προειδοποιεί ο αντιπρόεδρος Αρίντς
Facebook Twitter Whatsapp
Εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά κάνει έρευνες μέσω κάποιων συμμαχιών, τότε και η Τουρκία οπωσδήποτε θα δώσει την απάντησή της, διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση της Χίλαρι Κλίντον μετά τη χθεσινή συνάντησή της στη Νέα Υόρκη με τον Τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου, ότι είναι λογική η αρμοδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.
Εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά κάνει έρευνες μέσω κάποιων συμμαχιών, τότε και η Τουρκία οπωσδήποτε θα δώσει την απάντησή της, διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση της Χίλαρι Κλίντον μετά τη χθεσινή συνάντησή της στη Νέα Υόρκη με τον Τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου, ότι είναι λογική η αρμοδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Σημασία έχει τι κάνουμε εμείς, παρατήρησε ο κ. Αρίντς, υπενθυμίζοντας τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού ότι η απάντηση της Αγκυρας μπορεί να δοθεί και εντός της εβδομάδας.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως οι εργασίες αυτές θα υποστηριχθούν από την πολεμική αεροπορία και το ναυτικό. «Δεν πρόκειται για μπλόφα. Πρόκειται για δικαιώματα και δυνατότητες της Τουρκίας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Δεν θα διστάσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Αυτό πρέπει να το γνωρίζει και η Τουρκία και όλος ο κόσμος», διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.


Πηγή: naftemporiki.gr