ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το pregame πριν από το βραδινό LIVE του Βαγγέλη στο... τρόικα channel

Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2011, 17:30 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Το pregame πριν από το βραδινό LIVE του Βαγγέλη στο... τρόικα channel
Facebook Twitter Whatsapp
Πυρετός επικρατεί στο Μαξίμου από το πρωί της Τρίτης με τη μία σύσκεψη να διαδέχεται την άλλη ενόψει του δεύτερου γύρου διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Παπανδρέου και Βενιζέλος βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία μεταξύ τους για να μελετήσουν το ραβασάκι – τελεσίγραφο των δανειστών ενώ την ίδια ώρα έχει δοθεί η εντολή για σιγή ιχθύος έως τις επίσημες ανακοινώσεις.
Πυρετός επικρατεί στο Μαξίμου από το πρωί της Τρίτης με τη μία σύσκεψη να διαδέχεται την άλλη ενόψει του δεύτερου γύρου διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Παπανδρέου και Βενιζέλος βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία μεταξύ τους για να μελετήσουν το ραβασάκι – τελεσίγραφο των δανειστών ενώ την ίδια ώρα έχει δοθεί η εντολή για σιγή ιχθύος έως τις επίσημες ανακοινώσεις. Σήμερα στις 8 το βράδυ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα βρεθεί τετ α τετ με όρους και νέα δραματικά μέτρα που η τρόικα θα θέσει στο τραπέζι.

Εάν επιτευχθεί συμφωνία οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ επιστρέφουν στην Αθήνα για να αξιολογήσουν και να ανάψουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της 6ης δόσης. Εάν όμως κλείσουν τη γραμμή της τηλεδιάσκεψης στον κ. Βενιζέλο για δεύτερη φορά τότε το σκηνικό σύγχυσης και αταξίας εξαπλώνεται και πνίγει την Ευρωζώνη.

Τα μέτρα λεηλασίας που τίθενται απόψε επί τάπητος είναι:

Απολύσεις, εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο, μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, ψαλίδισμα των συντάξεων έως και 1.000 ευρώ και η εξίσωση των φόρων σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Στο μικροσκόπιο θα βρεθούν επίσης και οι αποκρατικοποιήσεις με τους δανειστές να δυσανασχετούν για την καθυστέρηση της κυβέρνησης και τα μειωμένα ανακλαστικά της στην πορεία των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και στην κατάργηση οργανισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Vima.gr τα αποτελέσματα της σημερινής τηλεδιάσκεψης θα ανακοινωθούν το πρωί της Τετάρτης αμέσως μετά τη νέα συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

Εν τω μεταξύ σήμερα ο Βενιζέλος δίνει το παρόν στη Βουλή. Αρχικά μιλά στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων όπου θα θα ενημερώσει το σώμα και για τις εξελίξεις που αφορούν στην ΕΛΣΤΑΤ.  Στη συνέχεια, στις 18.00, ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει στην Oλομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών που αφορά στις τράπεζες.