ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική για τα Greek Statistics από την κυβέρνηση

Δημοσίευση 21 Σεπτεμβρίου 2011, 20:14 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εξεταστική για τα Greek Statistics από την κυβέρνηση
Facebook Twitter Whatsapp
Σε εξεταστική Επιτροπή για τα Greek Statistics των τελευταίων 10 ετών αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση.
Σε εξεταστική Επιτροπή για τα Greek Statistics των τελευταίων 10 ετών αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις πρόκειται για πράξη που στόχο έχει να προλάβει ανάλογη πρόταση που ενδεχομένως θα έκανε η αξιωματική αντιπολίτευση, μετά τις καταγγελίες ότι η Ελληνική Στατιστική Αρχή φούσκωσε το έλλειμμα του 2009.

Σημειώνεται ότι στη χρονική περίοδο της δεκαετίας δεν συμπεριλαμβάνεται μόνο η διακυβέρνηση της χώρας από την Νέα Δημοκρατία αλλά και η περίοδος πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Η σημερινή ανακοίνωση της ΝΔ που −στη συνέχεια δηλώσεων του κ. Σαμαρά − «απειλεί» με συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στον μηχανισμό στήριξης και το μνημόνιο, αποτελεί το αποκορύφωμα απίστευτου και ανιστόρητου  θράσους απέναντι στον ελληνικό λαό και τις θυσίες που αυτός έχει υποστεί ως αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής της περιόδου 2004-2009.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με πλήρη αίσθηση ευθύνης και προκειμένου να λάμψει η αλήθεια στο σύνολο της, και να ξεκαθαριστεί χωρίς συνομωσιολογίες μια και για πάντα το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ και τι ακριβώς συνέβη, θα καταθέσει άμεσα προς το Προεδρείο της Βουλής  πρόταση για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της δημοσιονομικής πορείας της χώρας (και ειδικά των στατιστικών στοιχείων), για όλη την τελευταία δεκαετία».