ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαντοπούλου: «Ο νόμος θα εφαρμοστεί και χωρίς την υπογραφή των πρυτάνεων»

Δημοσίευση 21 Σεπτεμβρίου 2011, 22:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Διαμαντοπούλου: «Ο νόμος θα εφαρμοστεί και χωρίς την υπογραφή των πρυτάνεων»
Facebook Twitter Whatsapp
Η εφαρμογή του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα προχωρήσει απαρέγκλιτα υπογραμμίζει η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου σχετικά με την άρνηση πρυτάνεων να υπογράψουν τη διαπιστωτική πράξη για το νέο νόμο.
Η εφαρμογή του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα προχωρήσει απαρέγκλιτα υπογραμμίζει η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου σχετικά με την άρνηση πρυτάνεων να υπογράψουν τη διαπιστωτική πράξη για το νέο νόμο. Στην ανακοίνωσή της η υπουργός επισημαίνει ότι «η εφαρμογή ενός νόμου που ψήφισε η Βουλή και μάλιστα με τη πρωτοφανή πλειοψηφία των 250 βουλευτών είναι εντολή του ελληνικού λαού».

Προσθέτει ακόμη ότι «κάθε αντίθετη πράξη ή παράλειψη περιφρονεί τη Δημοκρατία παραβιάζοντας τη νομιμότητα και ως τέτοια θα αντιμετωπίζεται».

Ο νόμος θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα, τονίζει η υπουργός, και επισημαίνει ότι, αν διαπιστωθεί η άρνηση υπογραφής της διαπιστωτικής πράξης, θα τις εκδώσει η ίδια, όπως υποχρεώνεται από το νόμο.
Πηγή: in.gr