ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν φταίω εγώ για το "δωράκι" των 500.000 ευρώ στην ΑΔΕΔΥ»

Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2011, 10:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Δεν φταίω εγώ για το "δωράκι" των 500.000 ευρώ στην ΑΔΕΔΥ»
Facebook Twitter Whatsapp
Απάντηση στο δημοσίευμα του Newpost.gr σχετικά σχετικά με τη χρηματοδότηση των δύο Κέντρων (Διαβαλκανικού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης και Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ) έδωσε ο πρώην Υπουργός κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Απάντηση στο δημοσίευμα του Newpost.gr σχετικά σχετικά με τη χρηματοδότηση των δύο Κέντρων (Διαβαλκανικού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης και Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ) έδωσε ο πρώην Υπουργός κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ. Παυλόπουλος επισημαίνει:

«-Πρόκειται για κοινοτικά χρήματα, τα οποία προέρχονται από το ΕΣΠΑ και τα οποία προορίζονται μόνο για δράσεις αντίστοιχες με εκείνες των δύο Κέντρων.

- Άρα οι δύο αποφάσεις μου του 2009 ήταν, απλώς, αποφάσεις ένταξης των Κέντρων στο ΕΣΠΑ.  Δεν εκταμίευσα λοιπόν χρήματα. Ενέταξα τα δύο Κέντρα στο ΕΣΠΑ. Και αν δεν το έκανα τα κοινοτικά, επαναλαμβάνω, χρήματα θα πήγαιναν χαμένα.  Πως λοιπόν κατά το δημοσίευμα του Newpost «σκόρπισα τόσες χιλιάδες ευρώ για τις εν λόγω επιχορηγήσεις;»

-  Τώρα– μετά δύο χρόνια και βάλε- ο Δ. Ρέππας εκταμίευσε το ποσό των 500.000 ευρώ.  Και ορθώς, διότι θα πήγαιναν χαμένα.

-  Άρα από τώρα και πέρα πρέπει να επιβλέπει και να ελέγχει κανείς τι θα κάνουν τα δύο Κέντρα τα χρήματα αυτά.
          
Συμπέρασμα:  Έκανα τη δουλειά μου, υπερασπίστηκα τα κοινοτικά κονδύλια και δεν τα εκταμίευσα εγώ. Και κάτι τελευταίο: Αν η ένταξη στο ΕΣΠΑ, που εγώ αποφάσισα, ήταν λάθος γιατί το ΠΑΣΟΚ, δύο ολόκληρα χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν προέβη σε απένταξη αλλά και τα εκταμίευσε τώρα. Και ορθώς, το ξανατονίζω, διότι τα χρήματα αυτά θα χάνονταν αφού δεν μπορούσαν να πάνε πουθενά αλλού».


Σχετικά Θέματα: Με απόφαση Παυλόπουλου «χάρισε» τις 500.000 ευρώ ο Ρέππας!