ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Παναρίτη «ξορκίζει» τα σενάρια χρεοκοπίας

Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2011, 12:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η Παναρίτη «ξορκίζει» τα σενάρια χρεοκοπίας
Facebook Twitter Whatsapp
«Η Ελλάδα δεν είναι κοντά σε καμίας μορφής χρεοκοπία», τόνισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Έλενα Παναρίτη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
«Η Ελλάδα δεν είναι κοντά σε καμίας μορφής χρεοκοπία», τόνισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Έλενα Παναρίτη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. «Δεν είμαστε κοντά ούτε σε ελεγχόμενη, ούτε σε μη ελεγχόμενη χρεοκοπία», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «πρέπει να δημιουργήσουμε καινούριες αγορές, μεγαλύτερη παραγωγικότητα και να είμαστε ανταγωνιστικοί με αύξηση των εξαγωγών, για να είναι και το χρέος βιώσιμο, αλλά και να αναπνέει η οικονομία. Βλέπουμε μόνο τα δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία μετά από λίγο αναπόφευκτα και αυτά δεν θα είναι αποτελεσματικά».

Η κ. Παναρίτη, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει «μεγάλη επιτάχυνση στις δομικές μας αλλαγές, να τις δρομολογήσουμε με αποτελέσματα κάθε μήνα και να υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για την υλοποίηση αυτών. Δεν μπορεί να είναι μόνο ο υπουργός Οικονομικών που είναι υπεύθυνος για αυτό, πρέπει να υπάρχει μια ομάδα μεγαλύτερη».

Αναγνώρισε ότι το πακέτο μέτρων προκάλεσε μούδιασμα και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και σημείωσε: «Δεν θα πω ότι είναι ένα πακέτο που ήρθε με μεγάλη χαρά και αποδοχή από όλους μας, θα έλεγα ότι υπήρχε ένα γενικό μούδιασμα. Αλλά έχει πέσει πάνω μας, στην κοινοβουλευτική ομάδα, ως το αποτέλεσμα των διάφορων προσπαθειών που πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε και να υλοποιήσουμε την απόφαση της 21ης Ιουλίου».