ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σόιμπλε: «Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει πάση θυσία στην ευρωζώνη»

Δημοσίευση 24 Σεπτεμβρίου 2011, 13:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σόιμπλε: «Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει πάση θυσία στην ευρωζώνη»
Facebook Twitter Whatsapp
«Είναι απολύτως απαραίτητο να διασωθεί η Ελλάδα για να διασφαλιστεί η σταθερότητα της Ευρωζώνης» τονίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση WirtschaftsWoche που κυκλοφορεί σήμερα, τονίζοντας ότι η χώρα μας θα χρειαστεί μια δεκαετία για να βγει από το τούνελ της κρίσης.
«Είναι απολύτως απαραίτητο να διασωθεί η Ελλάδα για να διασφαλιστεί η σταθερότητα της Ευρωζώνης» τονίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση WirtschaftsWoche που κυκλοφορεί σήμερα, τονίζοντας ότι η χώρα μας θα χρειαστεί μια δεκαετία για να βγει από το τούνελ της κρίσης. «Η Ελλάδα πρέπει σε κάθε περίπτωση να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ειδάλλως υπάρχει ο πραγματικός κίνδυνος να διαλυθεί η Νομισματική Ένωση», τονίζει ο κ. Σόιμπλε και προσθετει «Η Αθήνα, η Ελλάδα είναι - και ιστορικά - βασικό συστατικό στοιχείο της Ευρώπης. Κάθε αρμόδιος γνωρίζει ότι η έξοδός της θα είχε τεράστιες συνέπειες για την Ελλάδα, αλλά και πέραν αυτής» Κυρίως, όπως λέει, δεν πρέπει να υποτιμηθούν οι επιπτώσεις στον τραπεζικό τομέα.

 Στην ιδια συνέντευξη ο Γερμανός υπουργος υποστηρίζει πως «Είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2012, όπως υπολογίζονταν το 2010», «Η Ελλάδα θα χρειαστεί μάλλον δέκα χρόνια παρά ένα χρόνο για να επανακτήσει πλήρως την ανταγωνιστικότητά της», προσθέτει ο κ. Σόιμπλε.

Τέλος ο κ. Σόιμπλε στην ίδια συνέντευξη ασκεί κριτική στην ιταλική κυβέρνηση για τις υπαναχωρήσεις της στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. «Οι υπεύθυνοι στην Ιταλία - και σε άλλες χώρες - πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι προβηματικό να ανακοινώνονται μέτρα και να εξαγγέλλονται δεσμεύσεις , που μετά δεν τηρούνται», λέει ο κ. Σόιμπλε. Τονίζει σχετικά ότι «εμπιστοσύνη είναι το σημαντικότερο, αλλά, προς το παρόν, το πιο σπάνιο αγαθό». Εκτιμά πάντως ότι η Ιταλία έχει υγειή βάση για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr