ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εκδήλωση για την οικονομική κρίση η Άννα Διαμαντοπούλου

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2011, 21:35 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σε εκδήλωση για την οικονομική κρίση η Άννα Διαμαντοπούλου
Facebook Twitter Whatsapp
Σε συζήτηση στην ιταλική πρωτεύουσα, με θέμα την οικονομική κρίση και το μέλλον της Ευρώπης, συμμετείχε η υπουργός Παιδείας και δια Βίου Μάθησης, Άννα Διαμαντοπούλου.
Σε συζήτηση στην ιταλική πρωτεύουσα, με θέμα την οικονομική κρίση και το μέλλον της Ευρώπης, συμμετείχε η υπουργός Παιδείας και δια Βίου Μάθησης, Άννα Διαμαντοπούλου. Η συζήτηση, η οποία οργανώθηκε, κεκλεισμένων των θυρών, από την ιταλική πρεσβεία στην Ρώμη και το Βρετανικό Συμβούλιο, εντάσσεται στο πρόγραμμα του δέκατου ένατου «Συνεδρίου του Ποντινιάνο», του οποίου προεδρεύει ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Τζουλιάνο Αμάτο. Στους συνεργαζόμενους φορείς της πρωτοβουλίας, συγκαταλέγονται το BBC, η Rai και το πανεπιστήμιο της Σιένα.

Στην παρέμβασή της, η Α. Διαμαντοπούλου -όπως τόνισε σε δηλώσεις της προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ- «παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν την τεράστια ελληνική μεταρρυθμιστική προσπάθεια και υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές, δεν μπορούν να αποδώσουν πλήρως μέσα σε μόλις δεκαοκτώ μήνες, από την στιγμή που αφορούν μια ολόκληρη γενιά».

Η υπουργός Παιδείας και δια Βίου Μάθησης, υπογράμμισε, επίσης, ότι «είναι συμφέρον ολόκληρης της Ευρώπης και όχι μόνον της χώρας μας, να παραμείνει η Ελλάδα στην ζώνη του Ευρώ».

Την τελευταία αυτή θέση, υπερασπίσθηκε, έμμεσα, τις τελευταίες ημέρες, και ο ιταλός υπουργός οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι, ο οποίος κάλεσε την Γερμανία «να επιδείξει περισσότερο θάρρος για να μπορέσει να ξεπερασθεί η ευρωπαϊκή οικονομική κρίση». Εκτός από την κ. Διαμαντοπούλου, στο "πάνελ" της συζήτησης, που είχε ως κύρια ερωτήματα το αν η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη πολιτική ολοκλήρωση, αν το Ευρώ αποτέλεσε λανθασμένη επιλογή και αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση του χρέους, συμμετείχαν η ιταλίδα πρώην επίτροπος στην Ε.Ε. και ριζοσπάστης πολιτικός Έμμα Μπονίνο, η πρώην υπουργός δικαιοσύνης της Γαλλίας Ελιζαμπέθ Γκιγκού και ο γνωστός γερμανός οικονομολόγος Μάρκους Κέρμπερ.