ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χιλιάδες απολύσεις και άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο προανήγγειλε ο Ρέππας

Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου 2011, 09:26 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Χιλιάδες απολύσεις και άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο προανήγγειλε ο Ρέππας
Facebook Twitter Whatsapp
Την κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων στο Δημόσιο, προαναγγέλλει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Σύμφωνα με τον Δημ.Ρέππα η συγκεκριμένη διαδικασία βρίσκεται προ των πυλών, ενώ σε καθεστώς εφεδρείας μπαίνουν άμεσα 30.000 εργαζόμενοι.
Την κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων στο Δημόσιο, προαναγγέλλει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Σύμφωνα με τον Δημ.Ρέππα η συγκεκριμένη διαδικασία βρίσκεται προ των πυλών, ενώ σε καθεστώς εφεδρείας μπαίνουν άμεσα 30.000 εργαζόμενοι. Ο υπουργός θέτει, επίσης, θέμα άρσης της μονιμότητας με ενδεχόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος μετά το 2013.

«Η κατάργηση οργανικών θέσεων δεν απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση» δηλώνει ο κ. Ρέππας στα Νέα, τονίζοντας ότι «η αλλαγή των οργανισμών με κατάργηση δεκάδων χιλιάδων οργανικών θέσεων στο Δημόσιο είναι προ των πυλών».

Όσον αφορά στην άρση της μονιμότητας, ο κ. Ρέππας αναφέρει ότι «το θέμα της μονιμότητας τίθεται από πολλές πλευρές εν όψει της ενδεχόμενης αναθεώρησης του Συντάγματος μετά το 2013».

«Τελικός στόχος μας είναι τα υπουργεία να διατηρήσουν τις επιτελικές αρμοδιότητές τους, ενώ οι εκτελεστικές πρέπει σταδιακά να μεταφερθούν στην αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση είτε στους κατά τόπο και καθ' ύλην αρμόδιους φορείς. Όλα αυτά περιλαμβάνονται στη μεγάλη μεταρρύθμιση για το κράτος που προωθούμε και για την οποία αυτήν την περίοδο, βασιζόμενοι σε σχετική μελέτη του ΟΟΣΑ, ολοκληρώνουμε την αναγκαία προεργασία» σημειώνει.

Αναφορικά με την εργασιακή εφεδρεία, ο κ. Ρέππας δηλώνει πως αφορά 30.000 εργαζομένους από το σύνολο των αμέσως ή εμμέσως αμειβομένων από τον κρατικό προϋπολογισμό και αυτό θα γίνει με κριτήρια «που σχετίζονται με τα προσόντα και την κοινωνική κατάσταση καθενός».

Στο σημείο αυτό επισημαίνει ότι «αναζητούμε, σε συνεργασία με τους εταίρους, τη δυνατότητα κατάρτισης προγραμμάτων κοινωνικής απασχόλησης με πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την υποστήριξη των πολιτών που εντάσσονται στην εργασιακή εφεδρεία κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου».Πηγή: Τα Νέα/in.gr