ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση της ΝΔ με υποψήφιους «εφέδρους»

Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου 2011, 10:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνάντηση της ΝΔ με υποψήφιους «εφέδρους»
Facebook Twitter Whatsapp
Τους εργαζόμενους σε φορείς όπου εφαρμόζεται το καθεστώς εφεδρείας και ενδεχομένως οδηγηθούν σε απόλυση καλεί η γραμματεία συνδικαλιστικών φορέων της ΝΔ το απόγευμα της Δευτέρας (18:00) στα γραφεία του κόμματος στη Λ. Συγγρού.
Τους εργαζόμενους σε φορείς όπου εφαρμόζεται το καθεστώς εφεδρείας και ενδεχομένως οδηγηθούν σε απόλυση καλεί η γραμματεία συνδικαλιστικών φορέων της ΝΔ το απόγευμα της Δευτέρας (18:00) στα γραφεία του κόμματος στη Λ. Συγγρού. Ο τομεάρχης εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος με νέες δηλώσεις του τάχθηκε υπέρ της εφεδρείας, αλλά απέρριψε το ενδεχόμενο απολύσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όσοι εργαζόμενοι μπουν στην εργασιακή εφεδρεία από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για μας διατηρούν την εργασιακή τους σχέση και δεν πρόκειται να απολυθούν».

Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για «μαζικές απολύσεις στον ευρύτερο, αλλά και στον στενό Δημόσιο Τομέα, που είναι αποτέλεσμα της παρατεταμένης αδυναμίας ή άρνησης ή ανικανότητας (ή και τρία) της κυβέρνησης να μειώσει το λειτουργικό κόστος, το σπάταλο κράτος· έτσι κυβέρνηση και τρόικα ψυχρά αποφασίζουν και "τιμωρούν" τους εργαζομένους».

Σε ερώτηση εάν η ΝΔ ως κυβέρνηση θα προχωρούσε σε εφεδρεία, ο κ. Νικολόπουλος απαντά: «Αν χρειασθεί, ναι. Εμείς όμως θα υλοποιήσουμε το μέτρο όπως το έχουμε εξαγγείλει. Μια εφεδρεία που δεν θα οδηγεί σε απόλυση. Και επίσης, καμία πρόσληψη στο Δημόσιο για δέκα χρόνια, έτσι ώστε οι ίδιες οι ανάγκες του Δημοσίου που θα δημιουργούνται από τις συνταξιοδοτήσεις να καλυφθούν από τους ευρισκόμενους στην εργασιακή εφεδρεία».

Ο τομεάρχης εργασίας της ΝΔ καταλήγει, λέγοντας: «Για μας η εργασιακή εφεδρεία είναι εργαλείο περιορισμού του λειτουργικού κόστους και όχι διαδικασία απολύσεων. Όσοι εργαζόμενοι μπουν στην εργασιακή εφεδρεία από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για μας διατηρούν την εργασιακή τους σχέση και δεν πρόκειται να απολυθούν».


Πηγή: in.gr


Σχετικά Θέματα: Κατεβάζει τους τόνους περί αυτοδυναμίας η ΝΔ