ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόσιαλος: «Δεν αναμένονται νέα μέτρα»

Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου 2011, 10:06 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μόσιαλος: «Δεν αναμένονται νέα μέτρα»
Facebook Twitter Whatsapp
«Δεν αναμένουμε νέα μέτρα αλλά επιβεβαίωση του πλαισίου που έχει ήδη ανακοινωθεί». Αυτό δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος λίγες ώρες μετά το τέλος των διαβουλεύσεων που είχε στις Ηνωμένες Πολιτείες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Δεν αναμένουμε νέα μέτρα αλλά επιβεβαίωση του πλαισίου που έχει ήδη ανακοινωθεί». Αυτό δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος λίγες ώρες μετά το τέλος των διαβουλεύσεων που είχε στις Ηνωμένες Πολιτείες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. «Ήδη έχει γίνει εκτεταμένη συζήτηση για το πώς θα πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους του 2011 και του 2012 και ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο η συζήτηση για το 2013 και το 2014, γιατί αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος σε σχέση με το τι έχει συμφωνηθεί» είπε.

Ο κ. Μόσιαλος έκανε λόγο για «έντονες διαπραγματεύσεις» με την τρόικα, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβασή τους, σημειώνοντας ότι «είμαστε σε πολύ καλή φάση» για όλες αυτές τις διαβουλεύσεις.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε στην Ουάσινγκτον ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Μόσιαλος επικαλέστηκε την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών, αλλά και του ΔΝΤ, για την επιστροφή του κλιμακίου των ελεγκτών στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις συνομιλίες που είχε με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την εκτίμηση πως τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση έχουν βελτιώσει το κλίμα και έχουν «δημιουργήσει μια πολύ θετική εντύπωση».


Πηγή: Το Βήμα