ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Να τους στείλουμε στην εφεδρεία πριν χρεοκοπήσουν τη χώρα»

Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου 2011, 14:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τσίπρας: «Να τους στείλουμε στην εφεδρεία πριν χρεοκοπήσουν τη χώρα»
Facebook Twitter Whatsapp
«Να τους στείλουμε στην εφεδρεία, να τους διώξουμε πριν χρεοκοπήσουν την Ελλάδα για τα καλά», ζήτησε για την κυβέρνηση και την τρόϊκα, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με χαιρετισμό που απηύθυνε στο συλλαλητήριο, κατά της εργασιακής εφεδρείας, που οργάνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στο άγαλμα του Βενιζέλου.
«Να τους στείλουμε στην εφεδρεία, να τους διώξουμε πριν χρεοκοπήσουν την Ελλάδα για τα καλά», ζήτησε για την κυβέρνηση και την τρόϊκα, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με χαιρετισμό που απηύθυνε στο συλλαλητήριο, κατά της εργασιακής εφεδρείας, που οργάνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στο άγαλμα του Βενιζέλου. «Ή οι εργαζόμενοι κι οι νέοι θα βρεθούν σε εφεδρεία, ή η κυβέρνηση θα βρεθεί στην εφεδρεία και η τρόϊκα. Σ' αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσουμε όλοι. Θα τους αφήσουμε να βάλουν τη ζωή μας, τα όνειρα μας σε εφεδρεία, ή μια και καλή θα τους δείξουμε εμείς τον δρόμο προς την εφεδρεία;», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ακόμη, επεσήμανε την ανάγκη να μην στείλουν οι Οργανισμοί στην κυβέρνηση, λίστες με πλεονάζον προσωπικό, αλλά να δώσουν τις λίστες με τις οργανικές θέσεις και τα δεκάδες κενά που πρέπει να καλυφθούν άμεσα, όπως είπε και παρατήρησε:

«Σήμερα στέλνουν παντού, σε όλους τους Οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, χαρτιά και καλούν τους Οργανισμούς να απαντήσουν με συνθέσεις του πλεονάζοντος προσωπικού. Ποιού πλεονάζοντος, όμως, προσωπικού; Ποιοί Οργανισμοί είναι αυτοί που έχουν πλεονάζον προσωπικό; Το παραμύθι αυτό πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Η χώρα μας είναι η χώρα με τον τρίτο μικρότερο δημόσιο τομέα στην ΕΕ και με τον τέταρτο φθηνότερο δημόσιο τομέα την Ένωση. Αν κάπου υπάρχει πλεονάζον προσωπικό - και αυτό το γνωρίζουν πια όλοι οι Ελληνες και όλες οι Ελληνίδες- είναι στην κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. Εκεί βρίσκεται. Στο υπουργικό του συμβούλιο, βρίσκεται το πλεονάζον προσωπικό. Κι εμείς λέμε ότι αυτές οι επιλογές είναι αντισυνταγματικές, είναι παράνομες και ότι οι Οργανισμοί, που καλούνται να δώσουν λίστες, με το πλεονάζον προσωπικό, που θα τεθεί σε εφεδρεία, θα πρέπει όχι μονάχα να μην απαντήσουν με λίστες μαύρες του εργασιακού θανάτου - γιατί η εφεδρεία ίσον απόλυση και να αφήσουν τα καλαμπούρια- αλλά πρέπει να απαντήσουν δίνοντας το οργανόγραμμα, τις οργανικές θέσεις της κάθε δημόσιας επιχείρησης, καθώς και τα δεκάδες οργανικά κενά που πρέπει άμεσα να καλυφθούν».

Ο Αλέξης Τσίπρας παρενέβη στη συζήτηση για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και σημείωσε:

«Τώρα που συνειδητοποιούν ότι το Μνημόνιο είναι αυτό που μας οδηγεί στη χρεοκοπία, μιλάνε για κούρεμα 50% και το κύριο ερώτημα είναι ποιος θα κουρέψει ποιον; Τι θα κουρέψουν; Τα έσοδα, τα κέρδη, των Τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου, ή τα εισοδήματα και τα δικαιώματα των εργαζόμενων και της κοινωνίας; Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη. Το μόνο που θα κουρέψουν αυτοί είναι τα εισοδήματα και τα δικαιώματα των εργαζόμενων και της κοινωνίας. Εμείς έχουμε την απάντηση: Κούρεμα στα κέρδη του κεφαλαίου και των Τραπεζών, εφεδρεία στην Τρόϊκα και στην κυβέρνηση».

Κάλεσε τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε κοινούς αγώνες, γιατί «η καμπάνα χτυπάει για όλους» και «όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι».

«Εμείς λέμε καμιά απόλυση. Γιατί αν σήμερα κάνουν 20.000, αύριο θα προχωρήσουν στις 70.000, που, χωρίς ντροπή, αναγγέλλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Καμιά απόλυση, κανένα χαρτί απόλυσης, καμιά λίστα της ντροπής να μην φτάσει στα χέρια αυτής της κυβέρνησης, που, εθελόδουλη, παραδίδει τη χώρα και την κοινωνία στον Καιάδα. Εμείς πρέπει να απαντήσουμε: Πολύ σας ανεχτήκαμε. Είναι ώρα να μπείτε οριστικά στην εφεδρεία. Όλο αυτό το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων εξουσίας, που μας έφερε σήμερα ως εδώ».

Τον κ. Τσίπρα συνόδευαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, Λίτσα Αμμανατίδου και ο γραμματέας της Π.Ε. Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΝ Νίκος Σαμανίδης.