ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμο ραντεβού Παπανδρέου- Μέρκελ για το ελληνικό χρέος

Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου 2011, 07:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κρίσιμο ραντεβού Παπανδρέου- Μέρκελ για το ελληνικό χρέος
Facebook Twitter Whatsapp
Η μέχρι τώρα πορεία υλοποίησης του προγράμματος προσαρμογής από την Ελλάδα και η υλοποίηση των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σήμερα στις 20.00 το βράδυ στο Βερολίνο.
Η μέχρι τώρα πορεία υλοποίησης του προγράμματος προσαρμογής από την Ελλάδα και η υλοποίηση των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σήμερα στις 20.00 το βράδυ στο Βερολίνο. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ «θα συζητηθεί κυρίως η οικονομική κατάσταση και περιμένουμε ενδιαφέρον, τι θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για την υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, το δρόμο που έχει διανυθεί και το δρόμο που μένει ακόμη να διανυθεί».

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «είναι μία σημαντική ανταλλαγή απόψεων με τον πρωθυπουργό μιας χώρας, της οποίας το πρόβλημα χρέους απασχολεί αυτό το διάστημα ολόκληρη την Ευρώπη».

Ο κ. Παπανδρέου μεταβαίνει στο Βερολίνο προσκεκλημένος του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI) και θα μιλήσει στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στο Βερολίνο μεταξύ άλλων οι υπουργοί Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος και αναπληρωτής Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Ο Μ.Χρυσοχοΐδης θα συναντήσει, στο περιθώριο του ετήσιου συνεδρίου που πραγματοποιείται για την «Ημέρα Γερμανικής Βιομηχανίας», τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας της Γερμανίας, κ. Ρέσλερ, καθώς και τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας, κ. Στάινμαγερ.

Στις συναντήσεις που θα έχει ο κ. Χρυσοχοΐδης θα συζητηθούν εκ νέου η ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος από γερμανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς τη Γερμανία, αλλά και η παροχή τεχνογνωσίας και διοικητικής εμπειρίας σε θέματα ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών στην πραγματική οικονομία.