ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν γίνονται εκκαθαρίσεις φορολογικών δηλώσεων γιατί... τέλειωσε το μελάνι!

Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου 2011, 11:42 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δεν γίνονται εκκαθαρίσεις φορολογικών δηλώσεων γιατί... τέλειωσε το μελάνι!
Facebook Twitter Whatsapp
Όταν η γραφειοκρατία γίνεται ορόσημο ενός κράτους και η αδράνεια στους μηχανισμούς εξυπηρέτησης των πολιτών ακόμα και όταν πρόκειται για αποκομιδή εσόδων γίνεται «σημαία» μιας κυβέρνησης, τότε μιλάμε σίγουρα για το ελληνικό κράτος. Απίστευτο, αν και κυβερνητικό, το γεγονός ότι η είσπραξη εσόδων και η αποστολή των εκκαθαριστικών δεν εκτελούνται καθώς τελείωσαν τα μελάνια στους εκτυπωτές του υπουργείου Οικονομικών εδώ και δέκα μέρες!
Όταν η γραφειοκρατία γίνεται ορόσημο ενός κράτους και η αδράνεια στους μηχανισμούς εξυπηρέτησης των πολιτών ακόμα και όταν πρόκειται για αποκομιδή εσόδων γίνεται «σημαία» μιας κυβέρνησης, τότε μιλάμε σίγουρα για το ελληνικό κράτος. Απίστευτο, αν και κυβερνητικό, το γεγονός ότι η είσπραξη εσόδων και η αποστολή των εκκαθαριστικών δεν εκτελούνται καθώς τελείωσαν τα μελάνια στους εκτυπωτές του υπουργείου Οικονομικών εδώ και δέκα μέρες! Στην εν λόγω καταγγελία, πως το εκτυπωτικό κέντρο του υπουργείου Οικονομικών, το ΚΕΠΥΟ, έχει σταματήσει κάθε δραστηριότητα εδώ και δέκα μέρες, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται οι προγραμματισμένες, από το νόμο, εκδόσεις πολυεκκαθαριστικών και εκκαθαρίσεων φορολογικών δηλώσεων, προέβη σήμερα ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, έχει φρενάρει η είσπραξη των εσόδων, αλλά και η επιστροφή των φόρων καθώς οι υπεύθυνοι του ΚΕΠΥΟ δηλώνουν πως ... έχει τελειώσει το μελάνι και δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εκτυπώσεις. "Την ώρα που η Ελλάδα και οι Έλληνες υποβάλλονται σε πρωτόγνωρες και επώδυνες θυσίες, η κυβέρνηση συνεχίζει να κινείται στη σφαίρα της αδράνειας και της ανικανότητας", τονίζει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ, ο οποίος και ζητά να μάθει αν έχει ενημερωθεί ο κ. Βενιζέλος και αν έχει προβεί σε κάποιες ενέργειες.