ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατσέλη: «Τα σενάρια χρεοκοπίας βγαίνουν λόγω της επικείμενης λήξης των CDS»

Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου 2011, 13:11 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κατσέλη: «Τα σενάρια χρεοκοπίας βγαίνουν λόγω της επικείμενης λήξης των CDS»
Facebook Twitter Whatsapp
Την εκτίμηση ότι δεν θα γίνει συντεταγμένη χρεοκοπία της χώρας και πως τα σενάρια διακινούνται λόγω της τρίμηνης λήξης των ασφαλίστρων κινδύνων (CDS) στις 29 του μήνα, έκανε η πρώην Υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη.
Την εκτίμηση ότι δεν θα γίνει συντεταγμένη χρεοκοπία της χώρας και πως τα σενάρια διακινούνται λόγω της τρίμηνης λήξης των ασφαλίστρων κινδύνων (CDS) στις 29 του μήνα, έκανε η πρώην Υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, η κυρία Κατσέλη σημείωσε: «Δεν νομίζω ότι είναι κοντά κάτι τέτοιο. Αυτό γίνεται κάθε τρεις μήνες, που οι κερδοσκόποι κάνουν την εμφάνισή τους, διότι γίνεται η ανταλλαγή των CDS και των ομολόγων».

Ακόμη είπε ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στην ψηφοφορία στη Βουλή, καθώς οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αισθάνονται το βάρος της ψήφου τους. «Οι αντοχές της κοινωνίας έχουν εξαντληθεί και όλοι έχουμε το δίλημμα μπροστά μας, τι πρέπει να κάνουμε. Και είναι ένα βαθύτατα ηθικό δίλημμα, διότι από τη μια μεριά ρίχνεις ένα ακόμα βάρος σε μια οικογένεια, από την άλλη σκέφτεσαι τι θα γίνει αν την επόμενη εβδομάδα δεν έρθει η 6η δόση και τελικά βρεθεί ο κόσμος χωρίς μισθούς και συντάξεις. Και είναι ακριβώς αυτή η ευθύνη που οδηγεί όλους εμάς τους βουλευτές, να πούμε ότι 'εντάξει, θα ψηφίσουμε, αλλά να είναι αυτά τα τελευταία έκτακτα οριζόντια μέτρα» είπε.

Η πρώην Υπουργός απέκλεισε, εξ άλλου, τις πρόωρες εκλογές.«Προσωπικά δεν τις βλέπω. Διότι όλοι ξέρουμε ότι κι αυτή η κυβέρνηση και η επόμενη, θα κινηθεί μέσα στο ίδιο στενό πλαίσιο που δίνεται από ένα Μεσοπρόθεσμο. Και αυτά που λένε η αξιωματική αντιπολίτευση και ο Αντώνης Σαμαράς - θα μου επιτρέψετε να πω - δεν είναι σοβαρά» είπε.