ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρατζαφέρης: «Να διατεθούν σε επενδυτές όσοι τεθούν εργασιακή εφεδρεία»

Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου 2011, 18:06 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Καρατζαφέρης:  «Να διατεθούν σε επενδυτές  όσοι τεθούν εργασιακή εφεδρεία»
Facebook Twitter Whatsapp
Κατά του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας με τις εκδοχές που προτείνουν τα δυο μεγάλα κόμματα, τάχθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Κατά του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας με τις εκδοχές που προτείνουν τα δυο μεγάλα κόμματα, τάχθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Σε δηλώσεις του πρότεινε τη διάθεση του προσωπικού του δημοσίου σε επενδυτές που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα μας, με μοναδική τους υποχρέωση να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. «Να που μπορεί να διατεθεί το πλεονάζον προσωπικό στον δημόσιο τομέα» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Επίσης εκτίμησε ότι η επόμενη κυβέρνηση αν τελικά κατορθώσει να είναι αυτοδύναμη, έτσι όπως είναι η κατάσταση, δεν θα μπορέσει να αντέξει ούτε ένα εξάμηνο, και υπερασπίστηκε την ψήφο του στο Μνημόνιο λέγοντας ότι δεν απέτυχε αυτό αλλά η εφαρμογή του και πρόσθεσε ότι «το "όχι στο μνημόνιο" την εποχή εκείνη "πλήρωνε πολλά"».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο (ΕΡΤ3), είπε ότι ξεκίνησε τη διαδικασία σύνταξης του προγράμματος του κόμματός του, υπό την ευθύνη του γ.γ. της ΚΟ Μάκη Βορίδη, επειδή διαβλέπει ρευστότητα.

Συγκεκριμένα δημιουργήθηκαν τριμελείς επιτροπές, για πάνω από 200 διαφορετικά θέματα σε όλο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας, και, όπως λέει ο κ. Καρατζαφέρης, «όταν θα έρθει η ώρα θα είμαστε έτοιμοι».

 Επανέλαβε με έμφαση την ανάγκη συναίνεσης και κατηγόρησε τα δυο μεγάλα κόμματα ότι «ο καθένας θέλει το δικό του προνόμιο, τη δική του καρέκλα, τη δική του εξασφάλιση». Υποστήριξε ότι θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα σήμερα, αν πηγαίνανε στην Ευρώπη και οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί μαζί, διότι, όπως είπε, θα μας αντιμετώπιζαν διαφορετικά, αφού θα έβλεπαν ότι υπάρχει μία σύμπνοια στα θέματά μας, ενώ επιτέθηκε και στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

«Γνωρίζετε πόσο εύκολο για μένα είναι να "πετάξω την μπάλα στην εξέδρα" και να το "παίξω" Σαμαράς; Όμως ένας πολιτικός αρχηγός, πρέπει να είναι υπεύθυνος απέναντι στον λαό», είπε.

Υποστήριξε ότι το βασικό δομικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η έλλειψη παραγωγής. Όπως είπε, πρέπει κάποιος να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό «πως ακόμη και αν μηδενίζουμε το χρέος μας θα συνεχίσουμε να δανειζόμαστε και να μεγαλώνει η τρύπα γιατί δεν μπορούμε να παράγουμε τίποτα. Φανταστείτε πως αυτή την στιγμή η Ελλάδα εισάγει τα πάντα. Δεν μπορεί να βγάλει ούτε.. πινέζες», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

 Αναφέρθηκε στους παράνομους μετανάστες «που εξαιτίας τους φεύγουν από την χώρα μας 12 δισεκατομμύρια το χρόνο» και στις πολυεθνικές εταιρείες «που βγάζουν τις εισπράξεις τους έξω από την Ελλάδα κάθε βδομάδα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ