ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Καταστροφική η πολιτική της κυβέρνησης»

Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2011, 14:55 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τσίπρας: «Καταστροφική η πολιτική της κυβέρνησης»
Facebook Twitter Whatsapp
«Καταστροφική» χαρακτήρισε την πολιτική της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επειδή «είναι μια κυβέρνηση με σύμβαση έργου να οδηγήσει τη χώρα και την οικονομία σε συντεταγμένη χρεοκοπία, είναι μια υπηρεσιακή κυβέρνηση της τρόικας, με στόχο να οδηγήσει το λαό σε συντεταγμένη πτώχευση».
«Καταστροφική» χαρακτήρισε την πολιτική της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επειδή «είναι μια κυβέρνηση με σύμβαση έργου να οδηγήσει τη χώρα και την οικονομία σε συντεταγμένη χρεοκοπία, είναι μια υπηρεσιακή κυβέρνηση της τρόικας, με στόχο να οδηγήσει το λαό σε συντεταγμένη πτώχευση». Ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος στον πρωθυπουργό σημείωσε ότι ο Γ. Παπανδρέου "χωρίς ντροπή, χθες, δήλωσε, ότι δεν τον ενδιαφέρει αν ο λαός τον στηρίζει ή όχι. Σε άλλες εποχές αυτές οι αποφάσεις - και μάλιστα ερήμην της λαϊκής βούλησης - μόνο μέσα από συνταγματική εκτροπή, από δικτατορίες και πραξικοπήματα, θα μπορούσαν να υλοποιηθούν". Σήμερα βεβαίως, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας "δεν είναι η εποχή των πραξικοπημάτων. Όμως, αυτό που βιώνει ο ελληνικός λαός και η ελληνική δημοκρατία είναι μια ιδιότυπη εκτροπή. Ο ελληνικός λαός οφείλει - έχουμε χρέος όλοι μας - να αντισταθούμε σε αυτή την εκτροπή και να διεκδικήσουμε δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη".

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Καγκελαρίου Μέρκελ και τις επιστολές των κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου προς τους δανειστές της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η χθεσινή συνέντευξη της κας Μέρκελ στην κρατική τηλεόραση, αποδεικνύει την απύθμενη ανοησία των ηγεσιών στην Ευρώπη και κυρίως της γερμανικής ηγεσίας, η οποία εφαρμόζει μια καταστροφική πολιτική, υποτίθεται για το καλό της Ελλάδας, υποτίθεται για το καλό της Ευρώπης.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με την Πανελληνια Ομοσπονδία (ΠΟΣΕΚΕΠ) και το Σωματείο Εργαζομένων στα ΚΕΠ Αττικής.

Σε σχετική δηλωσή του ανέφερε ότι τα ΚΕΠ είναι ένας από τους πιο πετυχημένος θεσμούς στη Δημόσια Διοίκηση, που εξυπηρέτησαν τους πολίτες, άμβλυναν μια από τις μεγαλύτερες παθογένειες της Δημόσιας Διοίκησης, που είναι η γραφειοκρατία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει στο έλεος τον πιο πετυχημένο θεσμό, διότι - όπως τόνισε - αν από τα 1100 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, τα 460 λειτουργούν με συμβασιούχους εργαζόμενους κι αυτοί οι συμβασιούχοι σε λίγο θα δουν το δρόμο της απόλυσης, της ανεργίας. Και αντιλαμβανόμαστε ότι κι αυτός ο πετυχημένος θεσμός θα πάψει να λειτουργεί, συμπλήρωσε.