ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗ.ΣΥ.: Υπέρ της περικοπής της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων

Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2011, 13:22 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΔΗ.ΣΥ.: Υπέρ της περικοπής της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων
Facebook Twitter Whatsapp
Δραστικές περικοπές της κρατικής επιχορήγησης των πολιτικών κομμάτων ζητά η Δημοκρατική Συμμαχία και καλεί τα υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση.
Δραστικές περικοπές της κρατικής επιχορήγησης των πολιτικών κομμάτων ζητά η Δημοκρατική Συμμαχία και καλεί τα υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση. Ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για μεγάλο «πάρτι» αναφέροντας ότι το 2010, που ήταν χρονιά ύφεσης, τα κόμματα επιχορηγήθηκαν με 49,8 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ έλαβε 19.809.717 εκατ. ευρώ και η ΝΔ 15.056.167,38 εκατ. ευρώ και έδωσε στη δημοσιότητα αντίστοιχα ποσά που έλαβαν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011.

«Και όλα αυτά την ώρα που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί έχουν πάρει από τις τράπεζες δανεικά (και αγύριστα;) πάνω από 200 εκατ. ευρώ» συνέχισε ενώ παράλληλα χαρακτήρισε θετική κάθε πρωτοβουλία πολιτικών προσώπων που συμβάλει στη μείωση του κόστους λειτουργίας του πολιτικού συστήματος και στην επανεξέταση κάποιων προνομίων των βουλευτών.

Σε αποποίηση του δικαιώματος χρήσης βουλευτικού αυτοκινήτου, προέβη ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Ηλίας Πολατίδης, με επιστολή που απέστειλε στον γραμματέα της Βουλής.

Ζητά δε, το αντίτιμο που θα κατέβαλε η Βουλή για τη μίσθωση του αυτοκινήτου του (1.200 ευρώ μηνιαίως), να κατατίθεται στον λογαριασμό για την απόσβεση του δημοσίου χρέους.