ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευκρινίσεις για την εφεδρεία ζητούν από την κυβέρνηση ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ και ΔΗΣΥ

Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2011, 14:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Διευκρινίσεις για την εφεδρεία ζητούν από την κυβέρνηση ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ και ΔΗΣΥ
Facebook Twitter Whatsapp
Διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο και για τις διαδικασίες μείωσης κατά 30% των οργανικών μονάδων των υπουργείων και την κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων, ζητούν από τον υπουργό Δημήτρη Ρέππα, βουλευτές της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο και για τις διαδικασίες μείωσης κατά 30% των οργανικών μονάδων των υπουργείων και την κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων, ζητούν από τον υπουργό Δημήτρη Ρέππα, βουλευτές της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Οι βουλευτές κατέθεσαν αίτημα για κλήση του κ. Ρέππα σε ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, «ιδίως μετά την πρόσφατη απάντηση της πλειοψηφίας των 151 φορέων, ότι δεν διαθέτουν πλεονάζον προσωπικό».

Το αίτημα αφορά επίσης τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γ. Βέη, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής, για το πώς κρίνει η Ανεξάρτητη Αρχή της οποίας προΐσταται, «τη διαδικασία επιλογής του πλεονάζοντος προσωπικού από τις διοικήσεις των φορέων, χωρίς θεσμοθετημένα, διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια».