ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχελάκης: «Μπουλούκι ατάκτων σε κατάσταση πανικού η κυβέρνηση»

Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2011, 19:06 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μιχελάκης: «Μπουλούκι ατάκτων σε κατάσταση πανικού η κυβέρνηση»
Facebook Twitter Whatsapp
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, χαρακτηρίζοντας την «μπουλούκι ατάκτων σε κατάσταση πανικού».
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, χαρακτηρίζοντας την «μπουλούκι ατάκτων σε κατάσταση πανικού».
Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, η κυβέρνηση όχι μόνο είναι σε κατάσταση αδράνειας εδώ και πολλούς μήνες, αλλά οι αποφάσεις που λαμβάνονται, λαμβάνονται σε κατάσταση πανικού». Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, καταλόγισε αδυναμία εφαρμογής των αποφάσεων αλλά και συνεχή μπρος – πίσω στις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Ως παραδείγματα έφερε τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες με τον φόρο στα ακίνητα, αλλά και την απόφαση του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου να αναβληθεί μέχρι την Κυριακή η συζήτηση για την εργασιακή εφεδρεία.

Όσον αφορά το κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση, ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι «οι υπουργοί διαφωνούν, συγκρούονται και αλληλοϋπονομεύονται, ενώ οι αντιπρόεδροι, αλληλοϋποβλέπονται».

Τα πυρά του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ συγκέντρωσε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και ειδικότερα για τις αλλαγές στις εξαγγελίες του στο μέτρο των αποδείξεων.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, τα όσα δήλωσε ο κ. Βενιζέλος «αποκαλύπτουν την έκταση της γονατογραφίας και την έλλειψη σεβασμού στον πολίτη. Άλλα ανακοίνωσε προχθές στη συνέντευξή του ο κ. Βενιζέλος, άλλα εξήγγειλε χθες το μεσημέρι και εντελώς άλλα τέσσερις ώρες αργότερα. Προφανώς δεν ξέρουν, ούτε τι κάνουν, ούτε τι λένε».

Αναφερόμενος στο θεσμό της εργασιακής εφεδρείας, ο κ. Μιχελάκης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «κακοποίησε την πρόταση της ΝΔ» και «ουσιαστικά ανέτρεψε τη σκοπιμότητά της», ενώ  «αντί για θεσμό αποτροπής των απολύσεων, την έκανε προθάλαμο απολύσεων».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, τόνισε ότι «τώρα -όταν ήρθε η ώρα της εφαρμογής- διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει εκείνα που δεσμεύτηκε», αφού «οι συναρμόδιοι υπουργοί δεν μπορούν να συμφωνήσουν, ούτε για τι ακριβώς θα ισχύσει, ούτε ποιους ακριβώς θα βάλουν στον προθάλαμο της απόλυσης».