ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Παρίσι ο Γιώργος για τη «σημαντική πρωτοβουλία» Σαρκοζί

Δημοσίευση 30 Σεπτεμβρίου 2011, 06:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στο Παρίσι ο Γιώργος για τη «σημαντική πρωτοβουλία» Σαρκοζί
Facebook Twitter Whatsapp
Kρίσιμη συνάντηση θα έχουν σήμερα το απόγευμα, 6.00 ώρα Ελλάδος, στο Παρίσι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί ενώ από τη γαλλική προεδρεία έχει ήδη εξαγγελθεί μία σημαντική πρωτοβουλία από τον κ. Σαρκοζί για την κρίση χρέους. Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμπαν Βαν Ρομπάι, στο πλαίσιο των επαφών που είχε ο πρωθυπουργός από χθες στη Βαρσοβία.
Kρίσιμη συνάντηση θα έχουν σήμερα το απόγευμα, 6.00 ώρα Ελλάδος, στο Παρίσι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί ενώ από τη γαλλική προεδρεία έχει ήδη εξαγγελθεί μία σημαντική πρωτοβουλία από τον κ. Σαρκοζί για την κρίση χρέους. Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμπαν Βαν Ρομπάι, στο πλαίσιο των επαφών που είχε ο πρωθυπουργός από χθες στη Βαρσοβία. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία επικύρωσης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

Την συμφωνία αυτή επικύρωσε χθες το Κοινοβούλιο της Γερμανίας, ενώ οι πιο πρόσφατες επικυρώσεις έγιναν από τα Κοινοβούλια της Φινλανδίας και της Εσθονίας.

Οι κκ. Παπανδρέου και Βαν Ρομπάι συζήτησαν για την πορεία της Ελλάδας, ενώ είχαν και μια συζήτηση προετοιμασίας για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 17 και 18 Οκτωβρίου, καθώς και για την σύνοδο του Eurogroup.

Στο περιθώριο του δείπνου των ηγετών της ΕΕ και της Ανατολικής Συνεργασίας κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ την οποία και συνεχάρη για την υπερψήφιση από το γερμανικό κοινοβούλιο της διεύρυνσης του EFSF. Είχε επίσης συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και Ισπανίας, τον αντιπρόεδρο του Ην. Βασιλείου καθώς και με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν.

Ο κύκλος των επαφών του κ. Παπανδρέου συνεχίστηκε με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας καθώς και με τους προέδρους της Ουκρανίας και της Γεωργίας, ενώ τα ενεργειακά και οι διμερείς σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν κ. Αλίεφ.