ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε «γιάφκα» συναντήθηκε ο Ραγκούσης με τη τρόικα!

Δημοσίευση 30 Σεπτεμβρίου 2011, 13:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σε «γιάφκα» συναντήθηκε ο Ραγκούσης με τη τρόικα!
Facebook Twitter Whatsapp
Σε «θρίλερ» εξελίχθηκε η συνάντηση του υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση με τη τρόικα ως προς το τόπο συνάντησής τους. Από το πρωί 50 εργαζόμενοι του υπουργείου είχαν αποκλείσει το κτίριο στο Χολαργό με αποτέλεσμα η συνάντηση των δύο πλευρών να αναβληθεί αρχικά για το απόγευμα.
Σε «θρίλερ» εξελίχθηκε η συνάντηση του υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση με τη τρόικα ως προς το τόπο συνάντησής τους. Από το πρωί 50 εργαζόμενοι του υπουργείου είχαν αποκλείσει το κτίριο στο Χολαργό με αποτέλεσμα η συνάντηση των δύο πλευρών να αναβληθεί αρχικά για το απόγευμα. Ωστόσο, Ραγκούσης και τρόικα συναντήθηκαν τελικά αρκετά νωρίτερα- σε μία προσπάθεια να μην βρεθούν εκ νέου αντιμέτωποι με αντιδράσεις- στο κτίριο του πρώην υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ στην Χαριλάου Τρικούπη.

Στη συνάντηση  συζητήθηκε η νομοθετική ρύθμιση για την απελευθέρωση των ταξί και των φορτηγών, καθώς και η πορεία αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΑΣΑ. Ως προς τα ταξί, οι υπεύθυνοι της τρόικα χαρακτήρισαν ως θέμα απόλυτης προτεραιότητας να προχωρήσει το νομοσχέδιο για το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί και των φορτηγών το συντομότερο δυνατό.

Ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης μετά τη συνάντηση δήλωσε "από τη στιγμή που αναλάβαμε την πολιτική υποχρέωση να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, περιορίζοντας το εισόδημα εκατομμυρίων Ελλήνων, αποτελεί χρέος ηθικό να μην υποκύψουμε στις συντεχνιακές απαιτήσεις για διατήρηση προνομίων άλλης εποχής".