ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαρκοζί: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα να καταστραφεί»

Δημοσίευση 30 Σεπτεμβρίου 2011, 17:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σαρκοζί: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα να καταστραφεί»
Facebook Twitter Whatsapp
Η στήριξη της Ελλάδας είναι ηθική αλλά και οικονομική υποχρέωση της ΕΕ, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, επικαλούμενος με νόημα τις συνέπειες που είχε η κατάρρευση της Lehman Brothers για την παγκόσμια οικονομία μετά τη συνάντηση που είχε τη Παρασκευή με τον Γιώργο Παπανδρέου στο Παρίσι.
Η στήριξη της Ελλάδας είναι ηθική αλλά και οικονομική υποχρέωση της ΕΕ, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, επικαλούμενος με νόημα τις συνέπειες που είχε η κατάρρευση της Lehman Brothers για την παγκόσμια οικονομία μετά τη συνάντηση που είχε τη Παρασκευή με τον Γιώργο Παπανδρέου στο Παρίσι. «Η αποτυχία της Ελλάδας σημαίνει αποτυχία της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά αναφέροντας πολλές φορές τη λέξη «αλληλεγγύη» και σημειώνοντας την ανάγκη για άμεση υλοποίηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου. «Η Ευρώπη είναι μία οικογένεια και, όταν ένα μέλος της έχει ανάγκη, οι άλλοι πρέπει να βοηθήσουν» είπε ο Νικολά Σαρκοζί τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα».

Από τη πλευρά του, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για μια «πολύ καλή συζήτηση» με το Γάλλο πρόεδρο σχετικά με τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη.

«Τονίζω την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να τηρήσουμε απολύτως τις δεσμεύσεις μας και κάνουμε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με οποιοδήποτε τίμημα και κόστος γιατί θέλουμε εμείς οι ίδιοι να αλλάξουμε τη χώρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε επίσης την βούληση της χώρας μας να υπάρχει διαφάνεια σε όλα και στην κατεύθυνση αυτή ανέφερε ότι κάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο να αποστείλει εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα ώστε να γνωρίζουν τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα.

Ευχαρίστησε τέλος τον κ. Σαρκοζί, αλλά και τον γαλλικό λαό για τη στήριξη που όπως είπε, παρέχουν διαχρονικά στον ελληνικό λαό σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας.

Ο κύριος Σαρκοζί από την πλευρά του ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου να υλοποιήσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Σαρκοζί, προανήγγειλε νέα συνάντηση στην ερχόμενη εβδομάδα με τη καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για τον καθορισμό μεθόδων και μέσων για την ολοκλήρωση τις διακυβέρνησης της Ευρώπης και τη διαφύλαξη του κοινού νομίσματος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη γαλλική Le Figaro οι τελικές αποφάσεις για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας θα ληφθούν βάσει των κρίσεων και των προτάσεων που θα διατυπώσει η τρόικα  που επέστρεψε από χθες στην Αθήνα για τον σκοπό αυτό.


Με πληροφορίες: AΠΕ- tovima.gr - naftemporiki.gr