ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κοινωνικός Σύνδεσμος» το όνομα της κίνησης Φλωρίδη, Δοξιάδη και Στουρνάρα

Δημοσίευση 25 Οκτωβρίου 2011, 09:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Κοινωνικός Σύνδεσμος» το όνομα της κίνησης Φλωρίδη, Δοξιάδη και Στουρνάρα
Facebook Twitter Whatsapp

«Κοινωνικός Σύνδεσμος» είναι το όνομα της πολιτικής πρωτοβουλίας προσωπικοτήτων, η ίδρυση της οποίας εξαγγέλθηκε σήμερα.

«Κοινωνικός Σύνδεσμος» είναι το όνομα της πολιτικής πρωτοβουλίας προσωπικοτήτων, η ίδρυση της οποίας εξαγγέλθηκε σήμερα. Στόχος της κίνησης αυτής, σύμφωνα με τους πρώτους ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδης και ο συγγραφέας Απ. Δοξιάδης είναι να απαντηθεί το δίλημμα: "προχωράμε τη χώρα μπροστά μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια ή αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση του χτες";

Ο Γιώργος Φλωρίδης στην παρέμβασή του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι "το απερχόμενο πολιτικό σύστημα θα πρέπει αμέσως να στηρίξει κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας στη Βουλή για να διαχειριστεί την σημερινή κρίση και μεσοπρόθεσμα να προχωρήσει η αναγκαία αναδιάρθωσή του, με εμβάνθυση της δημοκρατίας σ΄όλα τα επίπεδα". Ακόμη εξήγησε την παραίτησή του από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ (στις 16 Ιουνίου) και την παράδοση της έδρας του, "αναλάμβάνοντας εμπράκτως το μερίδιο που μου αναλογεί για την ευθύνη του πολιτικού συστήματος στην κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα", ενω κατέστησε σαφές ότι δεν είναι ηγέτης της νέας Κίνησης.

Ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης ανέφερε ότι "ο 'Κοινωνικός Σύνδεσμος' δεν φιλοδοξεί να γίνει κόμμα, αλλά να συμβάλει ώστε να συναντηθούν οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που έχουν κοινό όραμα για την Ελλάδα, μέσα στο Ευρώ, ως σύγχρονο και δημιουργικό κράτος". Επίσης, πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία ανελήφθη τώρα, γιατί η χώρα διέρχεται βαθιά οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική κρίση.

Στη διακήρυξη της Κίνησης Πολιτών 'Κοινωνικός Σύνδεσμος' αναφέρεται ότι "κύριος στόχος είναι να προωθήσει την πληροφόρηση, το διάλογο και τη δράση, ώστε να ενεργοποιηθεί η κοινωνία των πολιτών", με πρώτη προτεραιότητα, για την επόμενη περίοδο, τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης, η οποία " θα έχει σκοπό να συμβάλει στην ανάταξη της χώρας, με εθνικό στόχο να μετέχει ενεργά στον πυρήνα της ΕΕ και στη ζώνη του Ευρώ, με απαραίτητη δημοσιονομική πειθαρχία, πήγη νέου πλούτου όχι το κράτος, αλλά την παραγωγική οικονομία, με ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια, με την ανάδειξη, σ΄αυτήν την προσπάθεια, των αρίστων και όχι των κομματικών ημετέρων".

Την ιδρυτική διακήρυξη υπογράφουν, μεταξύ άλλων, ο αγρότης Αθανάσιος Βακάλης, ο πρώην νομικός στην ΕΕ Ξενοφών Γιαταγάνας, οι πανεπιστημιακοί Αντιγόνη Λυμπεράκη , Χρήστος Ακράτος, Αλέξανδρος Κύρτσης, Νίκος Μαραντζίδης, Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, Ανδρέας Πανταζόπουλος και Χαρίδημος Τσούκας, ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης, η ραδιοφωνική παραγωγός Μαργαρίτα Μυτιληναίου, τα μέλη του εκπαιδευτικού ομίλου "Θαλής και άλλοι" και οι Atenistas. 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις