ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου: Η ευρωπαϊκή έκρηξη της ανεργίας μαρτυρά τη χρεοκοπία της γαλλογερμανικής πολιτικής

Δημοσίευση 1 Μαρτίου 2012, 17:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δούρου: Η ευρωπαϊκή έκρηξη της ανεργίας μαρτυρά τη χρεοκοπία της γαλλογερμανικής πολιτικής
Facebook Twitter Whatsapp
«Η νέα έκρηξη των ποσοστών της ανεργίας τόσο στην Ευρωζώνη, όσο και στη χώρα μας, μαρτυρά με τον πιο επίσημο τρόπο τη χρεοκοπία της συνεχιζόμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που επιβάλλουν η γερμανική και γαλλική Δεξιά στην Ευρώπη, αγνοώντας πλέον και στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των λαών, όπως φάνηκε και από τις πρόσφατες, προκλητικές δηλώσεις Γιούνκερ για τις εκλογές στην Ελλάδα» αναφέρει η υπεύθυνη ευρωπαϊκής πολιτικής του Συνασπισμού, Ρένα Δούρου.
«Η νέα έκρηξη των ποσοστών της ανεργίας τόσο στην Ευρωζώνη, όσο και στη χώρα μας, μαρτυρά με τον πιο επίσημο τρόπο τη χρεοκοπία της συνεχιζόμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που επιβάλλουν η γερμανική και γαλλική Δεξιά στην Ευρώπη, αγνοώντας πλέον και στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των λαών, όπως φάνηκε και από τις πρόσφατες, προκλητικές δηλώσεις Γιούνκερ για τις εκλογές στην Ελλάδα» αναφέρει η υπεύθυνη ευρωπαϊκής πολιτικής του Συνασπισμού, Ρένα Δούρου. «Η πολιτική αυτή είναι καταστροφική για τις κοινωνίες και τις οικονομίες: εξαθλιώνει τις πρώτες και οδηγεί σε βαθιά ύφεση τις δεύτερες. Οι αριθμοί είναι καταπέλτης: 19.9% με αύξηση - ρεκόρ σχεδόν 6 μονάδων από το 2010 η χώρα μας, 23.3% η Ισπανία, 14.8% Ιρλανδία και Πορτογαλία, Ιταλία 9.2%. Σε όλες αυτές τις χώρες έχουν επιβληθεί σκληρά προγράμματα λιτότητας (στη χώρα μας και την Ιταλία από μη εκλεγμένες κυβερνήσεις)» δήλωσε.

«Και ας μη ξεχνάμε, ότι πίσω από τα νούμερα αυτά κρύβονται εκατομμύρια ανθρώπινες τραγωδίες. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγή πορείας, όπως βροντοφώναξαν χθες τα ευρωπαϊκά συνδικάτα, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης. Για την απασχόληση, την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη!» κατέληξε η κυρία Δούρου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr