ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ δίνει το... σήμα για τη «μάχη» της διαδοχής

Δημοσίευση 2 Μαρτίου 2012, 07:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ δίνει το... σήμα για τη «μάχη» της διαδοχής
Facebook Twitter Whatsapp
Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Το «πράσινο φως» για την έναρξη των απαραίτητων διεργασίων, που άτυπα έχουν αρχίσει εδώ και μήνες, αναμένεται να δώσει το Πολιτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει αυτή την ώρα στην Ιπποκράτους. Επί τάπητος θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, η διευθέτηση των διαδικασιών και των ημερομηνιών για την εκλογή του νέου προέδρου.
Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Το «πράσινο φως» για την έναρξη των απαραίτητων διεργασίων, που άτυπα έχουν αρχίσει εδώ και μήνες, αναμένεται να δώσει το Πολιτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει αυτή την ώρα στην Ιπποκράτους. Επί τάπητος θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, η διευθέτηση των διαδικασιών και των ημερομηνιών για την εκλογή του νέου προέδρου. Μέχρι στιγμής, η μοναδική ημερομηνία που θεωρείται βέβαιη είναι αυτή της 9ης -10ης Μαρτίου για την διεξαγωγή της Εθνικής Συνδιάσκεψης και της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου.  

Εκεί, βάσει των όσων έχουν συμφωνηθεί, θα επικυρωθούν και επισήμως οι υποψηφιότητες, με την παρουσίαση των υπογραφών υποστήριξης των ενδιαφερομένων για την ηγεσία του κόμματος.  

Βάσει καταστατικού, κάθε υποψήφιος θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει την υποστήριξη τουλάχιστον του 1/4 των μελών του ΕΣ, τα οποία σήμερα είναι περίπου 380.  

Αυτό που παραμένει αβέβαιο και θα πρέπει να έχει επικυρωθεί με κάποιον τρόπο έως τότε, είναι ο χρόνος της εκλογικής διαδικασίας και η διαδικασία η ίδια, αν και θεωρείται μέχρι στιγμής δύσκολο να προκριθεί εκλογή από «κλειστό» σώμα.  

Εφόσον επιβεβαιωθεί ότι τα μέλη του ΠΑΣΟΚ θα κληθούν στις εσωκομματικές κάλπες στις 18 Μαρτίου, όπως έχει συμφωνηθεί μέχρι στιγμής, ο κομματικός μηχανισμός του κόμματος θα κληθεί σε μία κινητοποίηση για το διάστημα των επόμενων δύο εβδομάδων, προκειμένου να διασφαλιστούν όλα τα εχέγγυα διαφάνειας, εγκυρότητας και ομαλής διενέργειας των εκλογών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr