ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντολές Σαχινίδη για την εκτέλεση του προϋπολογισμού

Δημοσίευση 2 Μαρτίου 2012, 11:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εντολές Σαχινίδη για την εκτέλεση του προϋπολογισμού
Facebook Twitter Whatsapp
Αυστηρές εντολές για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού 2012 εμπεριέχονται σε εγκύκλιο που απέστειλε σε υπουργεία και φορείς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
Αυστηρές εντολές για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού 2012 εμπεριέχονται σε εγκύκλιο που απέστειλε σε υπουργεία και φορείς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Στην εγκύκλιο υπογραμμίζεται πως για την επιτυχημένη υλοποίηση των στόχων του επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και με δεδομένο το υφιστάμενο αρνητικό οικονομικό περιβάλλον θα πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα από όλους όσοι έχουν την ευθύνη εκτέλεσης των προϋπολογισμών των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου.

Συγκεκριμένα επισημαίνεται πως θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε αφενός να μην υπάρξει αύξηση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης και αφετέρου να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για περαιτέρω μείωσή του εντός του 2012.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εστιάζει στα εξής:
  • Στην αυστηρή εκτέλεση του προϋπολογισμού και τη συνεχής προσπάθεια περαιτέρω μείωσης των δαπανών 
  • Καμία απόκλιση από τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό δεν θα γίνεται αποδεκτή
  • Σε περίπτωση ύπαρξης εκτάκτων γεγονότων ή συνθηκών θα πρέπει να γίνεται άμεση ενημέρωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στο οποίο θα υποβάλλεται παράλληλα πρόταση τροποποίησης του προϋπολογισμού εντός του συνολικού ύψους των δαπανών
  • Συνεπή τήρηση όλων των παραμέτρων του μητρώου δεσμεύσεων των φορέων
  • Αξιοποίηση του ταμειακού υπολοίπου 2011 μόνο για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προηγούμενων ετών και κατ' εξαίρεση για τη χρηματοδότηση συνεχιζόμενων έργων των δημοσίων επενδύσεων
  • Σύνταξη εκθέσεων σχετικά με την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, την ανάλυση της εξέλιξής τους, καθώς και την διατύπωση προτάσεων σχετικά με τις ενέργειες για τη μείωση τους.
Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr