ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Oι Financial Times «έχρισαν» πρωθυπουργό τον Σαμαρά μετά τη συνάντηση με την Μέρκελ

Δημοσίευση 2 Μαρτίου 2012, 13:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Oι Financial Times «έχρισαν» πρωθυπουργό τον Σαμαρά μετά τη συνάντηση με την Μέρκελ
Facebook Twitter Whatsapp
«Ο Αντώνης Σαμαράς ελπίζει σε αναπτυξιακή τράπεζα για την Ελλάδα» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της γερμανικής έκδοσης των Financial Times που χαρακτηρίζουν τον πρόεδρο της ΝΔ ως «τον πιθανό μελλοντικό πρωθυπουργό της χώρας» και αναφέρονται εκτενώς στις θέσεις που ο ίδιος εξέφρασε κατά την συνάντηση που είχε χθες στις Βρυξέλλες με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.   
«Ο Αντώνης Σαμαράς ελπίζει σε αναπτυξιακή τράπεζα για την Ελλάδα» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της γερμανικής έκδοσης των Financial Times που χαρακτηρίζουν τον πρόεδρο της ΝΔ ως «τον πιθανό μελλοντικό πρωθυπουργό της χώρας» και αναφέρονται εκτενώς στις θέσεις που ο ίδιος εξέφρασε κατά την συνάντηση που είχε χθες στις Βρυξέλλες με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.    Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο κ. Σαμαράς, ο οποίος περιγράφεται ως «ο πιθανός μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας», υπολογίζει σε γερμανική υποστήριξη όσον αφορά στην προώθηση της ελληνικής οικονομίας και παραθέτει σχετική δήλωσή του στην εφημερίδα.
   
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε την κυρία Μέρκελ ότι μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, τον Απρίλιο, θα τηρήσει όλες τις συμφωνίες με τους πιστωτές, αναφορικά με τις περικοπές και τις δομικές μεταρρυθμίσεις. «Αλλά ως τρίτο στοιχείο χρειαζόμαστε προώθηση της ανάπτυξης», πρόσθεσε και πρότεινε την συγκρότηση μιας «ελληνο - ευρωπαϊκής αναπτυξιακής τράπεζας», στο πρότυπο της γερμανικής KfW, η οποία θα υποστηρίζει κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  
   
Η ιδέα του κ.Σαμαρά, αναφέρουν οι Financial Times Deutschland, προβλέπει ότι [ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες θα καταβάλουν κεφάλαια στην αναπτυξιακή αυτή τράπεζα, ενώ μπορεί να υπάρξει στήριξη και από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά ταμεία και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr