ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γρίφος η ημέρα παραίτησης του Βενιζέλου

Δημοσίευση 2 Μαρτίου 2012, 14:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γρίφος η ημέρα παραίτησης του Βενιζέλου
Facebook Twitter Whatsapp
Την επόμενη Κυριακή, 11 Μαρτίου, μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέου προέδρου, αναμένεται να παραιτηθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Την επόμενη Κυριακή, 11 Μαρτίου, μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέου προέδρου, αναμένεται να παραιτηθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Την ημέρα εκείνη, όλα δείχνουν ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του PSI και ο υπουργός Οικονομικών έχει δεσμευτεί- σύμφωνα με πληροφορίες, στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ότι θα στη θέση του ως το τέλος της ανταλλαγής των ομολόγων. Στην περίπτωση όμως που κάτι δεν πάει σύμφωνα με το πρόγραμμα και το PSI καθυστερήσει 3- 4 μέρες, ο Ευ. Βενιζέλος δεν αποκλείεται να παραιτηθεί λίγο… πριν στηθούν οι κάλπες στο ΠΑΣΟΚ.

«Είναι εθνική υποχρέωσή μου να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή (το PSI). Αυτό δε είναι και ότι καλύτερο μπορώ να κάνω για το ΠΑΣΟΚ…», είναι η χαρακτηριστική δήλωση που έκανε στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών για να συμπληρώσει λίγο αργότερα ότι «τρέχουν οι πολιτικοί χρόνοι, αλλά οι ιστορικοί χρόνοι είναι πιο κρίσιμοι από τους πολιτικούς χρόνους…».

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ο Ευ. Βενιζέλος δεν θα ασχοληθεί με την υποψηφιότητά του. Το κάνει ήδη, με πάθος θα λέγαμε. Απλώς τις πρακτικές δουλειές, τις έχουν αναλάβει άλλοι και ο ίδιος ασχολείται με τα σοβαρά, όπως οι συναντήσεις υψηλού επιπέδου. Έτσι και αλλιώς, ομιλίες και περιοδείες στην επαρχία δεν προβλέπονται για κανένα εκ των υποψηφίων.

Λόγω έλλειψης χρόνου και… κατάλληλου πολιτικού κλίματος.


Θέμης Δαγκλής

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr