ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι» από Παπουτσή σε κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ

Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2012, 12:36 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Όχι» από Παπουτσή σε κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ
Facebook Twitter Whatsapp
Σαφείς διαχωριστικές γραμμές απέναντι στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο έβαλε με δηλώσεις του ο Χρήστος Παπουτσής τονίζοντας ότι η πρότασή του αφορά σε ένα ΠΑΣΟΚ με αναφορές στο κέντρο και στην αριστερά που θα επαναπροσεγγίσει τα κοινωνικά στρώματα που στήριξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια το κίνημα.
Σαφείς διαχωριστικές γραμμές απέναντι στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο έβαλε με δηλώσεις του ο Χρήστος Παπουτσής τονίζοντας ότι η πρότασή του αφορά σε ένα ΠΑΣΟΚ με αναφορές στο κέντρο και στην αριστερά που θα επαναπροσεγγίσει τα κοινωνικά στρώματα που στήριξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια το κίνημα. «Το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί μετάλλαξη ή έχει δώσει την αίσθηση ότι έχει υποστεί μετάλλαξη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής ο οποίος απέδωσε την εικόνα του ΠΑΣΟΚ στις μετρήσεις στο γεγονός ότι ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος επειδή ελήφθησαν δυσάρεστα μέτρα για να σωθεί η χώρα.

Παράλληλα, ο κ. Παπουτσής άφησε σαφείς αιχμές για «συμφωνίες κορυφής με στόχο την επόμενη ημέρα» ενώ επέμεινε στην αυτονομία των πολιτικών κομμάτων και όχι στη συνεχή επιρροή οικονομικών συμφερόντων και διευθυντηρίων από την Ευρώπη.

Ο κ. Παπουτσής απέρριψε την πρόταση Λοβέρδου για στήριξη Σαμαρά την επομένη των εκλογών αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία σημειώνοντας: «να πάμε στον κόσμο δηλαδή να ζητάμε ψήφο για να κάνουμε τον Σαμαρά Πρωθυπουργό. Να απαντήσει ο Σαμαράς τι θα γίνει αν ανατραπούν οι δημοσκοπήσεις και είναι πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ. Είναι δυο διαφορετικές πολιτικές με διαφορετικές επιλογές. Δεν μιλάμε για ένα νέο μόρφωμα πασοκο-νουδου. Υπάρχει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με τις αρχές και τις αξίες και την προσφορά τους στον τόπο. Με λάθη, αδυναμίες αλλά και με τις δικές τους αξίες».

Τέλος, αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Παπουτσής είπε ότι «καταγράφουν τάσεις και καταγράφουν τη δυσαρέσκεια που υπάρχει από τις θυσίες στις οποίες έχει υποβληθεί ο ελληνικός λαός προκειμένου να διασωθεί η χώρα», αλλά «αυτό δεν σημαίνει πολιτική τοποθέτηση και επιλογή ψήφου».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr