ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Δεν είμαστε «ναυαγοσώστες» του ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2012, 13:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τασούλας: Δεν είμαστε «ναυαγοσώστες» του ΠΑΣΟΚ
Facebook Twitter Whatsapp
«Δεν χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία, αλλά η χώρα μια ισχυρή κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, που θα μπορέσει να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση η οποία χτυπάει τη χώρα και όλες οι απόψεις των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας λένε το ίδιο», υπογράμμισε ο Κώστας Τασούλας, γραμματεάς της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, στον «ΒΗΜΑ 99,5».  
«Δεν χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία, αλλά η χώρα μια ισχυρή κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, που θα μπορέσει να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση η οποία χτυπάει τη χώρα και όλες οι απόψεις των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας λένε το ίδιο», υπογράμμισε ο Κώστας Τασούλας, γραμματεάς της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, στον «ΒΗΜΑ 99,5».   «Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί  να διαχειριστεί την κρίση μέσα στην Ευρώπη, μέσα στην  Ευρωζώνη, με ενδυνάμωση του Κοινοβουλευτισμού και των φιλελεύθερων  θεσμών, την ίδια στιγμή που δυνάμεις επιδιώκουν να πλήξουν τον Κοινοβουλευτισμό και να απομακρύνουν τη χώρα από την Ευρώπη και την Ευρωζώνη και να επιστρέψει σε δραματικές εξελίξεις στη δραχμή, στη χρεοκοπία».  

Σε ερώτηση για το αν θα επιδιωχθεί η αυτοδυναμία, έστω και μέσα από συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, ο κ. Τασούλας απάντησε: «Η αξία της αυτοδυναμίας αυτή τη στιγμή δεν έχει να κάνει με την εγκατάλειψη ή την εμμονή σε θέσεις. Έχει να κάνει με τη σωτηρία της χώρας. Είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός, όσο εξελίσσεται η πορεία προς τις εκλογές κι όσο τίθεται το ερώτημα με βάση την ψήφο του κι όχι με βάση μια σφυγμομέτρηση σε μια συζήτηση ή σε έκφραση ενός παραπόνου ή σε έκφραση μιας οργής,  θα συμμεριστεί αυτή την αντίληψη και θα δώσει την ευκαιρία της διακυβέρνησης της χώρας, σε μια παράταξη η οποία, σαφώς, έχει κάνει λάθη, αλλά και η οποία διεκδικεί  έχοντας δικαιωθεί να βοηθήσει το τόπο».  

Όσον αφορά στο θέμα της συγκυβέρνησης, δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι οι Αντιπρόεδροι του κόμματος κάνουν λόγο για συγκυβέρνηση. Αυτά τα λέει το ΠΑΣΟΚ και  ο κ. Πάγκαλος.  Γιατί το ΠΑΣΟΚ αυτή την περίοδο, που έχει υποστεί όλη τη φθορά, δικαιολογημένα αισθάνεται ότι πρέπει να πιαστεί από κάπου και να γαντζωθεί από τη Νέα Δημοκρατία, μπας και κρατήσει το κεφάλι του δημοσκοπικά και, ενδεχομένως, εκλογικά, έξω από το νερό.  

Δεν είναι το πρόβλημα της χώρας αυτό. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι να δώσουμε αυτή τη στιγμή περιθώριο να ανασάνει εκλογικά ή δημοσκοπικά το ΠΑΣΟΚ. Το πρόβλημα είναι να δώσουμε στη χώρα το περιθώριο να ανασάνει. Δεν είμαστε ναυαγοσώστες του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα καθεστωτικό κόμμα, ένα κόμμα το οποίο κυβέρνησε μετά το 1981, άλλαξε πάρα πολλά πράγματα, προς τα χειρότερα, με την έλευσή του στο πολιτικό προσκήνιο».  

Στη συνέχεια, ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε στην επιστροφή των διαγραφέντων στη Νέα Δημοκρατία. «Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος της  έκαναν ένα πολιτικό κάλεσμα. Ένα κάλεσμα συστράτευσης στο οποίο υπήρξε μια  συγκεκριμένη ανταπόκριση.

Από εκεί και πέρα η Νέα Δημοκρατία, ο πρόεδρος της θα χειριστεί αυτή την ανταπόκριση πολιτικά.  
Θα γίνει κάλεσμα προς τον ελληνικό λαό και προς όλους εκείνους, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν ψηφίσει και παρατάξεις και σχηματισμούς  και πέρα από τη Νέα Δημοκρατία».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr