ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατσέλη: «Οικονομικός και πολιτικός παραλογισμός οι όροι του νέου μνημονίου»

Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2012, 19:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κατσέλη: «Οικονομικός και πολιτικός παραλογισμός οι όροι του νέου μνημονίου»
Facebook Twitter Whatsapp
«Οι όροι του μνημονίου, στερούνται κάθε οικονομικής και πολιτικής λογικής, αποσταθεροποιούν την οικονομία, την κοινωνία, την πολιτική και υπονομεύουν τη δημοκρατία» τονίζει η Λούκα Κατσέλη σε άρθρο της στη Γαλλική εφημερίδα Liberation.
«Οι όροι του μνημονίου, στερούνται κάθε οικονομικής και πολιτικής λογικής, αποσταθεροποιούν την οικονομία, την κοινωνία, την πολιτική και υπονομεύουν τη δημοκρατία» τονίζει η Λούκα Κατσέλη σε άρθρο της στη Γαλλική εφημερίδα Liberation. Στο άρθρο της με τίτλο «Ελλάδα, ένας οικονομικός και πολιτικός παραλογισμός» (Grece: un non-sens economique et politique), η κυρία Κατσέλη, υποστηρίζει ότι οι όροι του μνημονίου πέραν του ότι είναι επώδυνοι για τον ελληνικό λαό, επιβαρύνουν την ύφεση, και αυξάνουν την ανεργία.

Παράλληλα, θεωρεί ότι η μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ είναι ανέφικτη ακόμα και μετά το PSI, ενώ όπως υποστηρίζει, το νέο δάνειο συνδυάζεται με «έναν χωρίς προηγούμενο περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας της χώρας».

Όπως τονίζει η Λούκα Κατσέλη, ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη χειραγώγηση της πολιτικής ζωής του τόπου από «ομάδες μη θεσμικού ενδιαφέροντος» λόγω της αποδυνάμωσης που έχουν υποστεί τα μεγάλα κόμματα αλλά και τον κατακερματισμό της πολιτικής σκακιέρας με την άνοδο ακραίων κομμάτων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr