ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρυθμίσεις για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες ζητούν Κουβέλης και Τσίπρας

Δημοσίευση 6 Μαρτίου 2012, 12:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ρυθμίσεις για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες ζητούν Κουβέλης και Τσίπρας
Facebook Twitter Whatsapp
Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με την οποία ζητά να υπάρξει ρύθμιση για μερική ή ολική διαγραφή χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών κατέθεσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με την οποία ζητά να υπάρξει ρύθμιση για μερική ή ολική διαγραφή χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών κατέθεσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών προς τις τράπεζες υπερβαίνουν το ποσό των 112 δισ. ευρώ» αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος προτείνει την αντίστοιχη απομείωση των δανειακών υποχρεώσεων σε όσους που για διάφορους λόγους μειώθηκε το εισόδημά τους ή έχασαν την εργασία τους και να εισαχθεί ρύθμιση με βάση την οποία η μηνιαία καταβολή δόσεων σε όλες τις τράπεζες να μην υπερβαίνει το 30% των μηνιαίων ατομικών ή οικογενειακών αποδοχών.


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος τονίζει την ανάγκη να υπάρξουν μέτρα για την υποστήριξη των υπερχρεωμένων δανειοληπτών, και ζητά απο την κυβέρνηση να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.   

Ο κ. Κουβέλης είπε ότι οι τράπεζες πρέπει να υποχρεωθούν να προσέλθουν σε Προγραμματική Σύμβαση για τη λήψη μέτρων όπως: περίοδος χάριτος για μη καταβολή τόκων και κεφαλαίου, για μείωση του επιτοκίου και παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου. Δάνειο για το οποίο έχει ήδη αποπληρωθεί το κεφάλαιο, συν ένα εύλογο κέρδος να διαγράφεται.  
   
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε, ακόμα, ότι η κυβέρνηση έχει επίσης υποχρέωση να καταρτίσει Προγραμματική Σύμβαση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για τις πιστωτικές κάρτες, προκειμένου να διασφαλισθούν επιτόκια, που θα παρακολουθούν τα επιτόκια των «βασικών μαζικών προϊόντων» των πιστωτικών καρτών των τραπεζών των χωρών της ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr