ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καψής: «Η προεκλογική περίοδος θα είναι περίοδος εργασίας για την κυβέρνηση»

Δημοσίευση 6 Μαρτίου 2012, 15:04 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Καψής: «Η προεκλογική περίοδος θα είναι περίοδος εργασίας για την κυβέρνηση»
Facebook Twitter Whatsapp
«Είναι η εβδομάδα του PSI» και «η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση όλων των δεσμεύσεών της», τόνισε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, αναφέροντας επίσης ότι «ξέρουμε ότι κάποια στιγμή θα έρθουν και οι εκλογές παρόλα αυτά η κυβέρνηση θα συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς γιατί είναι ανάγκη που επιβάλλεται από την οικονομία και από τις τεράστιες υποχρεώσεις που έχουμε μπροστά μας και στις οποίες θα πρέπει να ανταποκριθούμε».   
«Είναι η εβδομάδα του PSI» και «η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση όλων των δεσμεύσεών της», τόνισε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, αναφέροντας επίσης ότι «ξέρουμε ότι κάποια στιγμή θα έρθουν και οι εκλογές παρόλα αυτά η κυβέρνηση θα συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς γιατί είναι ανάγκη που επιβάλλεται από την οικονομία και από τις τεράστιες υποχρεώσεις που έχουμε μπροστά μας και στις οποίες θα πρέπει να ανταποκριθούμε».    Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε ότι δεν πρέπει να αναμένεται «μια κανονική προεκλογική περίοδος» και συμπλήρωσε ότι «θα είναι προεκλογική περίοδος εργασίας για την κυβέρνηση». «Έχουμε πάρα πολύ σοβαρά ζητήματα μπροστά μας και δεν επιτρέπεται χαλάρωση», σημείωσε.  
   
Όσον αφορά στην ανακοίνωση του αντικαταστάτη του παραιτηθέντος υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήσου Παπουτσή, ο κ. Καψής ανέφερε ότι εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα γίνει εντός της ημέρας.   
   
Για το εάν η αναφορά του περί προεκλογικής περιόδου που θα είναι περίοδος εργασίας, σημαίνει ότι «θα αντικατασταθούν μόνο οι τέσσερις υπηρεσιακοί υπουργοί», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση, ότι ο νόμος δεν προβλέπει αλλαγή και πως ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες αντικαταστάσεις, «όμως αυτό θα το δούμε όταν έρθει η στιγμή».  
   
Ερωτηθείς εάν υπάρχει άρνηση εκ μέρους του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να καλυφθεί κυβερνητική θέση από στέλεχος της ΝΔ και γιατί δεν ανακοινώθηκε συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον κ. Σαμαρά, όπως έγινε με τη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Καψής είπε αφενός ότι για τον κ. Σαμαρά έχει τοποθετηθεί η ΝΔ και, αφετέρου, ότι ο κ. Παπαδήμος και ο κ. Σαμαράς επικοινωνούν τακτικά.  
   
Σχετικά με την «καθυστέρηση» της πλήρωσης της εν λόγω υπουργικής θέσης, ο κ. Καψής αφενός παρέπεμψε στην απουσία του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες και αφετέρου επεσήμανε ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση με πολύ συγκεκριμένο έργο μπροστά της και συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.  
   
«Αυτή τη στιγμή έχει ένα συγκεκριμένο έργο μπροστά του, μετά από αυτό θα πάρει τις αποφάσεις του», επανέλαβε ερωτηθείς για αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου όταν θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.  
   
Σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, επανέλαβε ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων και πως όταν ολοκληρωθεί το έργο της κυβέρνησης τότε θα τεθεί το θέμα.   
   
Πρόσθεσε, μάλιστα, πως είναι «θέμα απόλυτα της ελληνικής κυβέρνησης», ερωτηθείς εάν έχουν συμφωνήσει οι εταίροι μας για εκλογές.  
   
Στις συνταγματικές προβλέψεις παρέπεμψε ο κ. Καψής ερωτηθείς εάν η Βουλή θα μείνει ανοικτή προεκλογικά για να συνεχίσει το έργο της.  
   
Κληθείς να επεξηγήσει δηλώσεις του κ. Παπαδήμου από τις Βρυξέλλες ότι κάποιες αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις εκλογές και εάν αυτές αφορούν στο προσωπικό του πολιτικό μέλλον, ο κ. Καψής τόνισε ότι αυτές αφορούσαν τις αποφάσεις των κομμάτων και υπογράμμισε πως «το τι θα γίνει μετά τις εκλογές είναι θέμα των κομμάτων, αυτοί θα αποφασίσουν ανάλογα με το αποτέλεσμα».  
   
Όσον αφορά στους μικροομολογιούχους, παρέπεμψε στις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου ότι όλα τα ομόλογα πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο. «Αυτό είναι νομική υποχρέωση, μετά θα δούμε», πρόσθεσε.  
   
Ερωτηθείς πόσα μέτρα έχει ακόμα η κυβέρνηση να λάβει, τόνισε ότι τα περισσότερα που ήταν αν γίνουν έχουν ολοκληρωθεί για τη δανειακή συμφωνία και ότι αν υπάρχουν κάποιες πολύ μικρές εκκρεμότητες θα τις δούμε.  
   
Αναφορικά με τη συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τον ομόλογό του της πΔΓΜ Ν. Γκρούεφσκι, είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω από τις ανακοινώσεις που έγιναν και πως «εμμένουμε στη διαδικασία που έχει ξεκινήσει μέσω του ΟΗΕ».  
   
Για το εάν εξετάζει η κυβέρνηση ο ενδεχόμενο να λάβει κάποια πρωτοβουλία για την πρόταση 25 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με την οποία ζητείται «κούρεμα» δανείων πολιτών, επεσήμανε ότι υπάρχει συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση που έχει επιτρέψει να γίνουν πολλές ρυθμίσεις δανείων και ότι, από εκεί και πέρα, ο,τιδήποτε παραπάνω είναι συνάρτηση των πραγματικών δυνατοτήτων που υπάρχουν.  
   
Τέλος, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα σχετικά με δάνειο του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Ραγκούση από τον ΟΕΚ, μίλησε για «απόλυτα νόμιμη και διαφανή διαδικασία».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr