ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομισιόν: Δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα στις εθνικές αμυντικές δαπάνες

Δημοσίευση 6 Μαρτίου 2012, 18:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κομισιόν: Δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα στις εθνικές αμυντικές δαπάνες
Facebook Twitter Whatsapp
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε ότι διαθέτει οποιαδήποτε αρμοδιότητα όσον αφορά τις εθνικές αποφάσεις για τις αμυντικές δαπάνες μέσω του επιτρόπου, αρμόδιου για θέματα διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε ότι διαθέτει οποιαδήποτε αρμοδιότητα όσον αφορά τις εθνικές αποφάσεις για τις αμυντικές δαπάνες μέσω του επιτρόπου, αρμόδιου για θέματα διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή. Στην σχετική ερώτησή του ο κ. Χουντής σημείωνε, μεταξύ άλλων, ότι ενώ τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχουν προηγούμενο οι περικοπές μισθών και συντάξεων, «προκαλεί οργή το γεγονός ότι στο Κόσοβο, την ίδια στιγμή που οι περισσότερες χώρες έχουν αποσύρει τις δυνάμεις τους, βρίσκονται αυτή τη στιγμή πολλές εκατοντάδες στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, των οποίων η παρουσία εκεί δεν εξυπηρετεί την άμυνα της χώρας και το κόστος μισθοδοσίας, συντήρησης και κάθε άλλο έξοδο βαραίνει τον ελληνικό προϋπολογισμό».

Παράλληλα ζήτησε από την Κομισιόν να πληροφορηθεί «το ετήσιο κόστος παραμονής της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης στο Κόσοβο και αν προτίθεται να προτείνει και την απόσυρση», ενώ την καλούσε «να βεβαιώσει, ότι οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και οι εξοπλιστικές δαπάνες της Ελλάδας τα δύο τελευταία χρόνια και οι οποίες συνήθως εξυπηρετούν ανάγκες άλλες, πέραν των αμυντικών αναγκών, είναι μειωμένες».

Η Επιτροπή απάντησε ότι δεν διαθέτει καμία αρμοδιότητα όσον αφορά την παρουσία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο Κόσοβο ή αλλού και δεν γνωρίζει το ετήσιο κόστος της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ πρόσθεσε ότι δεν διαθέτει καμία αρμοδιότητα όσον αφορά τις εθνικές αποφάσεις για τις αμυντικές δαπάνες.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr