ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αποπομπή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ ζητούν Παπαδημούλης και Κουρουμπλής

Δημοσίευση 7 Μαρτίου 2012, 17:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Την αποπομπή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ ζητούν Παπαδημούλης και Κουρουμπλής
Facebook Twitter Whatsapp
Την αποπομπή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου ζητούν ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με επιστολή που συνυπογράφουν προς τον πρόεδρο της Βουλής.
Την αποπομπή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου ζητούν ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με επιστολή που συνυπογράφουν προς τον πρόεδρο της Βουλής. Η επιστολή έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής παρέμβασης του κ. Κουρουμπλή κατά την πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής, με την κατάθεση αντίγραφου ηλεκτρονικής επιστολής που είχε αποστείλει τον Οκτώβριο του 2010 ο κ. Γεωργίου στον επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν και τον καλούσε να μεσολαβήσει στον υπουργό Οικονομικών για να αλλάξει ο νόμος για την ΕΛΣΤΑΤ.

Στην επιστολή των δύο βουλευτών προς τον πρόεδρο της Βουλής, ωστόσο, τονίζεται πως η εν λόγω πρωτοβουλία του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, με την οποία -όπως καταγγέλλουν- «ζήτησε από τον κ. Τόμσεν την ωμή παρέμβασή του στα εσωτερικά της χώρας και ειδικότερα στην αλλαγή της νομοθεσίας, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από 20 ημέρες», «συνιστά πρόκληση για τους θεσμούς του κοινοβουλευτισμού και ιδιαίτερα για τη λειτουργία του κοινοβουλίου».

Σύμφωνα με τους κυρίους Κουρουμπλή και Παπαδημούλη, η αποπομπή του κ. Γεωργίου από τη θέση του προέδρου σε μια δημόσια ανεξάρτητη Αρχή όπως η ΕΛΣΤΑΤ, κρίνεται απαραίτητη εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο λειτούργησε. «Πρόκειται», συμπληρώνουν, «για επιλογές που, όπως αποδεικνύεται, προσβάλουν βάναυσα τους θεσμούς της δημοκρατίας μας και κάθε έννοια σεβασμού στις αρχές που τη διέπουν».

Για το λόγο αυτό καλούν τον πρόεδρο της Βουλής να προβεί στην άμεση αποπομπή του, «θεωρώντας ότι ο απόλυτος σεβασμός στη θεσμική λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών προς το Κοινοβούλιο είναι ζήτημα αρχής» και κλείνουν με την παρατήρηση ότι «η αδιαφανής λειτουργία προσώπων που ηγούνται ανεξάρτητων Αρχών δεν συνάδει με την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος».

Σχετικά θέματα:

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr