ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποινική δίωξη κατά του πρώην βουλευτή Σπήλιου Λιβανού για ελλιπή δήλωση «πόθεν έσχες»

Δημοσίευση 9 Μαρτίου 2012, 13:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ποινική δίωξη κατά του πρώην βουλευτή Σπήλιου Λιβανού για ελλιπή δήλωση «πόθεν έσχες»
Facebook Twitter Whatsapp
Ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Σπήλιου Λιβανού άσκησε σήμερα η Εισαγγελία Εφετών, μετά την αποστολή στοιχείων από την Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου Κομμάτων και Βουλευτών της Βουλής, για την υπόθεση χρηματικού ποσού που είχε δηλώσει τα προηγούμενα έτη, αλλά δεν συμπεριέλαβε στην πρόσφατη δήλωση «πόθεν έσχες».
Ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Σπήλιου Λιβανού άσκησε σήμερα η Εισαγγελία Εφετών, μετά την αποστολή στοιχείων από την Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου Κομμάτων και Βουλευτών της Βουλής, για την υπόθεση χρηματικού ποσού που είχε δηλώσει τα προηγούμενα έτη, αλλά δεν συμπεριέλαβε στην πρόσφατη δήλωση «πόθεν έσχες». Ο εισαγγελέας Εφετών Ι. Μωραϊτάκης, άσκησε σε βάρος του πρώην βουλευτή ποινική δίωξη για το αδίκημα της «υποβολής ελλιπούς δήλωσης πόθεν έσχες» και παρέπεμψε την υπόθεση σε εφέτη ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθεί, το προσεχές διάστημα, ο κ. Λιβανός να δώσει εξηγήσεις. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, Ευάγγελου Αργύρη, από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών, διαπιστώθηκε ότι ο κ. Λιβανός, το 2009, εμφάνισε μηδενικές καταθέσεις ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια, το 2008 και το 2007, είχε δηλώσει ποσό σε καταθέσεις 980 χιλιάδων ευρώ.

Ο ίδιος ο πρώην βουλευτής, ενώπιον των μελών της Επιτροπής, επικαλέστηκε αμέλεια για το ζήτημα που τέθηκε με το επίμαχο χρηματικό ποσό.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr