ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόσες υπογραφές συγκέντρωσε ο Χρήστος Παπουτσής

Δημοσίευση 12 Μαρτίου 2012, 13:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πόσες υπογραφές συγκέντρωσε ο Χρήστος Παπουτσής
Facebook Twitter Whatsapp
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης του Χρήστου Παπουτσή, χθες βράδυ στο γραφείο του στη Λυκαβηττού, με στελέχη τα οποία τον στήριξαν, κάποια στιγμή, τέθηκε το κρίσιμο ερώτημα: «Τελικά, πόσες ήταν οι υπογραφές στήριξης που μαζεύτηκαν;» Ο Παπουτσής, δεν δίστασε να απαντήσει: Περισσότερες από 70- είπε αποφεύγοντας το ακριβές νούμερο.
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης του Χρήστου Παπουτσή, χθες βράδυ στο γραφείο του στη Λυκαβηττού, με στελέχη τα οποία τον στήριξαν, κάποια στιγμή, τέθηκε το κρίσιμο ερώτημα: «Τελικά, πόσες ήταν οι υπογραφές στήριξης που μαζεύτηκαν;» Ο Παπουτσής, δεν δίστασε να απαντήσει: Περισσότερες από 70- είπε αποφεύγοντας το ακριβές νούμερο. Και αμέσως μετά διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι 100 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου δεν στήριξαν ούτε τον ίδιο, ούτε τον Βενιζέλο. Κάποιοι του πρότειναν να δημοσιοποιήσει τα ονόματα, για να μην δημιουργείται λανθασμένη εικόνα.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά, εμμένοντας στη δέσμευση που έδωσε στον καθένα ξεχωριστά από όσους τον στήριξαν ότι τα ονόματα θα τα γνωρίζει αποκλειστικά ο ίδιος. Οι στενοί του συνεργάτες ωστόσο, γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό. Ο Παπουτσής συγκέντρωσε 77 υπογραφές το Σάββατο και μια την Κυριακή. Το σύνολο 78.

«Αν η Αριστερή Πρωτοβουλία του Παναγιωτακόπουλου δεν παρίστανε τον… κυανόκρανο και αν οι άνθρωποι του Γιώργου έπαιρναν θέση, θα είχαμε τις 94 υπογραφές», διαβεβαίωνε ένας από τους στενότερους συνεργάτες του. Εδώ, χρειάζεται να γίνει και μια διευκρίνιση: Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στο Εθνικό Συμβούλιο, οι μισοί εκ των υποστηρικτών του Χρ. Παπουτσή βρισκόταν εκτός αίθουσας διαμαρτυρόμενοι και οι μισοί από τους παρόντες πίεζαν τους δώδεκα που ψήφισαν και μειοψήφησαν να μην νομιμοποιήσουν τη διαδικασία.

Είναι άλλο πράγμα οι υπογραφές και άλλο η ψηφοφορία στην αίθουσα- ας μην μπερδευόμαστε.


Σχετικά Θέματα:

 Ο «κηπουρός» Δόλλης υπέγραψε για τον Βενιζέλο

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr