ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μια προεκλογική εβδομάδα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2012, 07:16 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μια προεκλογική εβδομάδα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο
Facebook Twitter Whatsapp
Στην τελευταία του εμφάνιση στο Eurogroup ο Βενιζέλος δεν έκρυβε τη χαρά του. Επιτέλους απαλλάχτηκε από την υποχρέωση να δίνει μια φορά το μήνα, το λιγότερο, αναφορά στο Γιουνκέρ και το Σόιμπλε.
Στην τελευταία του εμφάνιση στο Eurogroup ο Βενιζέλος δεν έκρυβε τη χαρά του. Επιτέλους απαλλάχτηκε από την υποχρέωση να δίνει μια φορά το μήνα, το λιγότερο, αναφορά στο Γιουνκέρ και το Σόιμπλε. Αφού έφυγε με τον καλύτερο τρόπο από το κλειστό κλαμπ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και έχοντας μπροστά ως μόνη απόκλιση από το πρόγραμμα του μια συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ την Πέμπτη, 15. Μαρτίου  ο Βενιζέλος μπορεί να αφιερώσει το χρόνο του στις δικές του προτεραιότητες, δηλαδή στην ψηφοφορία της Κυριακής που θα τον αναδείξει πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον 4ο μέσα σε 38 χρόνια.   

Την Παρασκευή πριν από την κάλπη και αμέσως μετά τη συνεδρίαση του ΔΝΤ ο Βενιζέλος έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου. Οι μέρες ως τότε όμως δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Από όσους υπέγραψαν για την υποψηφιότητα του και ειδικά από τους βουλευτές η νέα ηγετική ομάδα αναμένει κινητοποίηση ώστε να πάνε όσο το δυνατόν περισσότεροι στην κάλπη της Κυριακής. Σε αυτήν την προσπάθεια, η μάχη στη Β΄ Αθήνας θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη και αυτό ζήτησε ο Βενιζέλος από τον Αντρέα Λοβέρδο στη συνάντηση που είχε μαζί του, το ίδιο θα ζητήσει και από το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.   

Η μάχη κατά της αποχής είναι ένα θέμα. Ένα δεύτερο θέμα είναι το σχήμα που θα πάρει η νέα ηγετική ομάδα. Οι Βενιζέλικοί κρατούν το όνομα του νέου εκπροσώπου επτασφράγιστο μυστικό. Πάντως αυτός ή αυτή δεν θα είναι η Συλβάνα Ράπτη, ούτε ο Κώστας Καρτάλης, που θα έχει μια θέση στη νέα ηγετική ομάδα, όπως άλλωστε οι Ο. Κωνσταντινόπουλος και Ν. Ανδρουλάκης.         

Στο επιτελείο Βενιζέλου σκέπτονται να κρατήσουν τον Μιχάλη Καρχιμάκη στη  θέση του γραμματέα ως τις εκλογές. Ωστόσο το πιθανότερο είναι να τους προλάβει ο Καρχιμάκης υποβάλλοντας παραίτηση. Σε αυτήν την περίπτωση αθόρυβα και γρήγορα θα εκλέξουν νέο γραμματέα, πιθανότατα τον Πάρη Κουκουλόπουλο, ο οποίος είχε άλλωστε επιφορτιστεί για λογαριασμό  των βενιζελικών με τη συνεργασία με τον Καρχιμάκη στη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας  

Προς το παρόν στο βενιζελικό στρατόπεδο εστιάζουν στις δάφνες που περιμένουν την Κυριακή. Ένα από τα πρώτα βήματα που αναμένεται να κάνει ο Βενιζέλος πάντως θα είναι μια επίθεση φιλίας στον Κουβέλη, από τον οποίο θέλει πάση θυσία να ανακτήσει τις διαρροές…


Θέμης Δαγκλής

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr