ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Ως κόμμα υπήρξαμε άτολμοι- Θα ήταν μεγάλο πρόβλημα η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2012, 15:24 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δένδιας: Ως κόμμα υπήρξαμε άτολμοι- Θα ήταν μεγάλο πρόβλημα η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ
Facebook Twitter Whatsapp
«Η Αριστερά έχει ένα πρόβλημα στην Ελλάδα και προφανώς αυτόδεν μπορεί να το αντέξει. Η Αριστερά έχει μάθει πάντοτε να ασκεί κριτική, από το απυρόβλητο. Κρίνει τους πάντες και δεν δέχεται με τίποτα κριτική», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5».
«Η Αριστερά έχει ένα πρόβλημα στην Ελλάδα και προφανώς αυτόδεν μπορεί να το αντέξει. Η Αριστερά έχει μάθει πάντοτε να ασκεί κριτική, από το απυρόβλητο. Κρίνει τους πάντες και δεν δέχεται με τίποτα κριτική», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5».    Και πρόσθεσε, «Όταν ακούει τον κ. Σαμαρά να διατυπώνει ένα μετριοπαθή και ρεαλιστικό λόγο αντιδρά. Πρόκειται για ένα λόγο που δεν είναι σκληρός και αναφέρεται σε  θέσεις, που έχει λάβει η Αριστερά, τα τελευταία χρόνια, κι αφορά την επιχειρηματικότητα και την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας. Γιατί όταν εμείς λέμε τα πράγματα με το όνομά τους είναι σκληρή και αντικομουνιστική η κριτική. Ο Ριζοσπάστης έγραψε για μένα αντικομουνιστική υστερία. Δεν μπορούμε να διατυπώνουμε κριτική; Ο, τι λέει η Αριστερά είναι ορθό;  

Κάναμε κι εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, λάθη. Είπαμε ότι θα επανιδρύσουμε το κράτος. Δεν το επανιδρύσαμε κι αυτό ήταν πολύ μεγάλο λάθος. Υπήρξαμε  άτολμοι.  

Το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε τη χώρα τα δύο τελευταία χρόνια. Σε απίστευτο βαθμό. Διόρισε, συλλήβδην, από το 1987 και μετά. Ξεκίνησε την πολιτική των ελλειμμάτων ο Αν. Παπανδρέου».   

«Έχουμε μια πολύ καθαρή επιλογή αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη και το ευρώ ή κάπου αλλού  
Εμείς παλεύουμε για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας, που είναι καταστατική και βασική μας αρχή», ανέφερε ο κ. Δένδιας. 
 
Σε άλλο σημείο, υπογράμμισε πως «η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι μακριά».   

Ενώ όσον αφορά την κυβερνητική συνεργασία των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ο κ. Δένδιας το διέψευσε, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε μεγάλο πρόβλημα.   

Τέλος, για τον Ευάγγελο Βενιζέλο δήλωσε: «Νομίζω ότι ο Ευ. Βενιζέλος είναι τμήμα ενός σκηνικού που οδήγησε τη χώρα εδώ που την οδήγησεκαι τα τελευταία χρόνια και στο παρελθόν.Έχει βαθύ κρατικίστικο παρελθόν και  νομίζω ότι δεν μπορεί σ' αυτή την προσπάθεια να αποτιμηθεί θετικά η παρουσία του».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr