ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χριστοδούλου του ΟΔΔΗΧ «σταύρωσε» τον Παπακωνσταντίνου που κάνει ότι δεν κατάλαβε

Δημοσίευση 14 Μαρτίου 2012, 11:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Χριστοδούλου του ΟΔΔΗΧ «σταύρωσε» τον Παπακωνσταντίνου που κάνει ότι δεν κατάλαβε
Facebook Twitter Whatsapp
Μετά τις απίστευτες καταγγελίες του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρου Χριστοδούλου την Τρίτη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το έλλειμμα του 2009 κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σήμερα το ανώτατο στέλεχος του υπ. Οικονομικών τα... μαζεύει. Στο πλαίσιο αυτό καταγγέλλει «επιλεκτική διοχέτευση» τμημάτων της κατάθεσής του και «παρερμηνεία» των όσων είπε ενώπιον της εξεταστικής και ζητά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Βουλής. Εν τω μεταξύ, το πρωί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε τηλεοπτική του συνέντευξη υπεραμύνθηκε των χειρισμών του και τόνισε: «Η χώρα δεν μπήκε στο Μνημόνιο λόγω δηλώσεων, αλλά λόγω ψεμάτων. Οι αβλεψίες και η απόκρυψη στοιχείων οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο».
Μετά τις απίστευτες καταγγελίες του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρου Χριστοδούλου την Τρίτη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το έλλειμμα του 2009 κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σήμερα το ανώτατο στέλεχος του υπ. Οικονομικών τα... μαζεύει. Στο πλαίσιο αυτό καταγγέλλει «επιλεκτική διοχέτευση» τμημάτων της κατάθεσής του και «παρερμηνεία» των όσων είπε ενώπιον της εξεταστικής και ζητά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Βουλής. Εν τω μεταξύ, το πρωί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε τηλεοπτική του συνέντευξη υπεραμύνθηκε των χειρισμών του και τόνισε: «Η χώρα δεν μπήκε στο Μνημόνιο λόγω δηλώσεων, αλλά λόγω ψεμάτων. Οι αβλεψίες και η απόκρυψη στοιχείων οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο». Στην χθεσινή κατάθεσή - βόμβα ο Πέτρος Χριστοδούλου ανέφερε: «Ενώ είχαμε βγάλει μια πολύ επιτυχημένη έκδοση ομολόγων δεκαετίας, έγιναν κάποια σχόλια ότι αν δεν πάρουμε βοήθεια από τη Γερμανία θα πάμε στο ΔΝΤ. Οι αγορές φρίκαραν», ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής του σημείωσε: «Εκεί που είχαν αρχίσει να μαζεύονται τα spreads, ξαφνικά πληροφορούμαι ότι μέσα σε ένα μήνα θα έχουμε αναθεώρηση στοιχείων και μου ήρθε ταμπλάς».

«Εμένα να δείτε τι ταμπλάς μου ήρθε» δήλωσε το πρωί ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ακόμη ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έβαλε το έλλειμμα όπου ήθελε, αλλά εκεί που ήταν πραγματικά.

Σήμερα όμως ο κ. Χριστοδούλου «μαζεύει» τα όσα κατέθεσε χθες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπήρχε σαφής πίεση από κάποια μέλη της Επιτροπής να μετατρέψουν τα όσα ειλικρινώς κατέθεσα σε "κατηγορίες" σε βάρος του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γ.Παπακωνσταντίνου».

Συγκεκριμένα δήλωσε: 

«Προσήλθα χθες (Τρίτη) στην Εξέταση Επιτροπή της Βουλής προκειμένου να καταθέσω και να απαντήσω με κάθε ειλικρίνεια στις ερωτήσεις που μου τέθηκαν. Η ουσία της κατάθεσής μου αφορούσε στην αποτύπωση του ελλείμματος του 2009, για την οποία εξήγησα διεξοδικά ότι το ύψος του νέου δανεισμού κάθε έτους δεν μπορεί να είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το ύψος του ελλείμματος που ανακοινώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, δημοσίως, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Eurostat.   

Εξήγησα, ότι από την επαγγελματική μου πείρα, αλλά και από την εμπειρία μου ως Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ, "δεν μπορείς να κοροϊδέψεις τις αγορές".   

Υπήρχε σαφής πίεση από κάποια μέλη της Επιτροπής να μετατρέψουν τα όσα ειλικρινώς κατέθεσα σε "κατηγορίες" σε βάρος του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γ.Παπακωνσταντίνου. Η πίεση κατέστη σαφής και από τον τρόπο με τον οποίο επιλεκτικά διοχετεύθηκαν και ερμηνεύτηκαν σημεία της κατάθεσής μου.   

Τέλος, και έχοντας επίγνωση της ζημιάς που μπορεί να προκληθεί στα συμφέροντα της χώρας, από την επιλεκτική αναφορά στα όσα κατέθεσα, αλλά και της στρεβλής εικόνας που ενδεχομένως μπορεί να διαμορφώσει η κοινή γνώμη, θα ζητήσω και εγγράφως από τον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής να δημοσιοποιηθούν αυτούσια τα πρακτικά από την κατάθεσή μου».


Σχετικό Θέμα: 


Μετανάστης ο Παπακωνσταντίνου, θρηνεί η Δημοκρατία


«Καρφιά» Χριστοδούλου κατά Παπακωνσταντίνου για μνημόνιο και spreads

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr