ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόσιαλος: «Με πολεμούν συμφέροντα από τον χώρο του φαρμάκου»

Δημοσίευση 14 Μαρτίου 2012, 19:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μόσιαλος: «Με πολεμούν συμφέροντα από τον χώρο του φαρμάκου»
Facebook Twitter Whatsapp
Για «βρώμικο πόλεμο» εις βάρος του από την πλευρά μεγάλων συμφερόντων που θίγονται από τις προσπάθειές του για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, έκανε ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Μόσιαλος, απάντώντας σε πρόσφατα διαδικτυακά δημοσιεύματα.
Για «βρώμικο πόλεμο» εις βάρος του από την πλευρά μεγάλων συμφερόντων που θίγονται από τις προσπάθειές του για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, έκανε ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Μόσιαλος, απάντώντας σε πρόσφατα διαδικτυακά δημοσιεύματα. «Είναι γνωστό ότι τον Ιανουάριο του 2010 έδωσα στη δημοσιότητα και στην διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, στοιχεία για την υπέρογκη αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης στην Ελλάδα. Επεσήμανα ότι από το 2000 έως το 2009, η εξωνοσοκομειακή δαπάνη αυξήθηκε από 1 περίπου δις σε 5,1 δις, ποσοστό, πάνω από 400%» αναφέρει μέσω του προφίλ του στο Facebook.

«Η αύξηση αυτή οφειλόταν κυρίως στη σπάταλη διαχείριση και την ανορθολογική συνταγογράφηση, χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική επίπτωση στο επίπεδο της υγείας του Ελληνικού λαού. Επομένως, ο περιορισμός της φαρμακευτικής δαπάνης θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα κάθε κυβερνητικής πολιτικής. Παρόλα αυτά υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις. Όμως, το τελευταίο διάστημα οι μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για τον περιορισμό της δαπάνης φαίνεται πως έθιξαν μεγάλα και συγκεκριμένα συμφέροντα» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μόσιαλος συνεχίζει, τονίζοντας ότι «γιʼ αυτό και τα συμφέροντα αυτά, ήδη από τις 13.04.2012 έχουν ξεκινήσει σε βάρος μου, μέσω του διαδικτύου κυρίως, ένα βρώμικο πόλεμο διαδίδοντας ψέματα και συκοφαντίες, παρ'όλο που ο ίδιος δεν ασκώ κυβερνητική πολιτική στο χώρο αυτό. Είναι φανερό ότι όσοι συντέλεσαν στο να εκτροχιαστεί η χώρα δημοσιονομικά δεν νοιάζονται για τους μισθούς και τις συντάξεις των ευσυνείδητων Ελλήνων πολιτών αλλά για τη διατήρηση των συμφερόντων τους. Αντιθέτως εγώ καθ'ολη τη διάρκεια της πολιτικής μου παρουσίας υπηρέτησα τα συμφέροντα των πολιτών, κάτι που μου επιβάλλει άλλωστε και η επιστημονική μου ιδιότητα».

«Καλώ την κοινωνία των πολιτών τα συμφέροντας της οποίας βάλλονται μέσω των επιθέσεων σε βάρος μου, να λάβει θέση ενώ επιφυλάσσομαι ν'ασκήσω όλα τα νόμιμά μου δικαιώματα» καταλήγει.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr