ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Ψυχάρης: Να μεταφερθούν στο Ελληνικό η Βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου και το Υπ. Οικονομικών!

Δημοσίευση 14 Μαρτίου 2012, 19:58 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ανδρέας Ψυχάρης: Να μεταφερθούν στο Ελληνικό η Βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου και το Υπ. Οικονομικών!
Facebook Twitter Whatsapp
Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η πρόταση του Ανδρέα Ψυχάρη, Διπλωματικού Συμβούλου του προέδρου της ΝΔ και υποψηφίου στην Α' Αθηνών για μεταφορά της Βουλής, του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου Οικονομικών στο Ελληνικό.
Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η πρόταση του Ανδρέα Ψυχάρη, Διπλωματικού Συμβούλου του προέδρου της ΝΔ και υποψηφίου στην Α' Αθηνών για μεταφορά της Βουλής, του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου Οικονομικών στο Ελληνικό. Ο Ανδρέας Ψυχάρης, σε ομιλία του σήμερα σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ για την αντιμετώπιση των ταραχών στο κέντρο της Αθήνας πρότεινε την μεταφορά της Βουλής, του ΥΠΟΙΚ και του Μεγάρου Μαξίμου από το κέντρο σε κτίρια της παραλιακής, προκειμένου να περιοριστούν τα επεισόδια και οι ταραχές στο κέντρο της πρωτεύουσας

«Είναι ώρα λοιπόν να μετακομίσουν εκτός του κέντρου της Αθήνας, η Βουλή, το Πρωθυπουργικό Γραφείο και το Υπουργείο Οικονομικών. Για το υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν ήδη σχέδια κι έχουν ξεκινήσει κάποιες διαδικασίες. 

Η Βουλή μπορεί να παραμείνει στο Σύνταγμα μόνο για τις πανηγυρικές συνεδριάσεις και να συνεδριάζει σε ένα σύγχρονο κτίριο εκτός του κέντρου της Αθήνας, για παράδειγμα σε νέες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν στο Δέλτα Φαλήρου ή κάπου αλλού. 

Όλοι γνωρίζουμε ότι τώρα εκτός του βασικού κτιρίου, οι υπηρεσίες της Βουλής καταλαμβάνουν μια σειρά από άλλα κτίρια στο Σύνταγμα που θα μπορούσαν είτε να ενοικιαστούν, είτε να πωληθούν για να χρηματοδοτήσουν την μετεγκατάσταση. 

Είναι βέβαιο ότι οι πορείες προς το Σύνταγμα θα σταματήσουν ή θα περιοριστούν σημαντικά. Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας θα αναγεννηθεί και τα μάρμαρα που στρώνονται δεν θα σπάνε κάθε λίγο για να μετατραπούν σε πυρομαχικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Α.Ψυχάρης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr