ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παπαδήμος ήρθε για να μείνει λέει η Wall Street Journal!

Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2012, 13:32 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Παπαδήμος ήρθε για να μείνει λέει η Wall Street Journal!
Facebook Twitter Whatsapp
Πολύ πιθανό θεωρεί το ενδεχόμενο να παραμείνει ο Λουκάς Παπαδήμος στην ηγεσία της Ελλάδας και μετά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών η Wall Street Journal.
Πολύ πιθανό θεωρεί το ενδεχόμενο να παραμείνει ο Λουκάς Παπαδήμος στην ηγεσία της Ελλάδας και μετά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών η Wall Street Journal. Η ιστοσελίδα της αμερικανικής εφημερίδας γράφει στη στήλη blogs, άρθρο με τίτλο «Η ελληνική έκδοση του Σούπερ Μάριο (σ.σ. εννοώντας τον Μόντι) μπορεί να παραμείνει».

Ο αρθρογράφος τονίζει ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις εκλογές δεν θα υπάρξει ξεκάθαρος νικητής, αφού η ΝΔ που προηγείται δύσκολα θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία. Γι' αυτό θεωρείται πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να κληθεί ξανά ο κ. Παπαδήμος να κυβερνήσει την Ελλάδα.

Το δημοσίευμα της WSJ κάνει παράλληλα λόγο για αυξημένες πιθανότητες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας, ώστε να αποφύγουν τις επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, με τον πρωθυπουργό να είναι αυτός που θα ηγηθεί μιας νέας κυβέρνησης συνεργασίας.

Η WSJ επισημαίνει ότι εάν ο Λουκάς Παπαδήμος δεχθεί και επιβάλλει αυστηρούς όρους για πως θα κυβερνήσει τότε ίσως δημιουργηθεί ένας νέος Μάριο Μόντι.

«Η ελληνική έκδοση ενός Σούπερ Μάριο είναι το καλύτερο πράγμα για το οποίο μπορούν να ελπίζουν η Ελλάδα και η Ευρώπη» καταλήγει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr