ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαφωνεί ο Παπουτσής με την απόφαση Χρυσοχοΐδη για το νομοσχέδιο της ναυτικής πειρατείας

Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2012, 14:35 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Διαφωνεί ο Παπουτσής με την απόφαση Χρυσοχοΐδη για το νομοσχέδιο της ναυτικής πειρατείας
Facebook Twitter Whatsapp
Την αντίθεσή του του με την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αποσύρει από το νομοσχέδιο για τους ένοπλους φρουρούς στα πλοία, το άρθρο που επέτρεπε στο Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή να μετέχει στην προφύλαξη εμπορικών πλοίων από τη ναυτική πειρατεία, διατύπωσε ο προκάτοχος του υπουργός Χρήστος Παπουτσής στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την «Παροχή Υπηρεσιών Ασφαλείας από ένοπλούς φρουρούς σε εμπορικά πλοία και άλλες διατάξεις».
Την αντίθεσή του του με την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αποσύρει από το νομοσχέδιο για τους ένοπλους φρουρούς στα πλοία, το άρθρο που επέτρεπε στο Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή να μετέχει στην προφύλαξη εμπορικών πλοίων από τη ναυτική πειρατεία, διατύπωσε ο προκάτοχος του υπουργός Χρήστος Παπουτσής στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την «Παροχή Υπηρεσιών Ασφαλείας από ένοπλούς φρουρούς σε εμπορικά πλοία και άλλες διατάξεις». «Η δυνατότητα για τη συμμετοχή των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στη φύλαξη των πλοίων προβλέφθηκε προκειμένου να έχει και το ελληνικό δημόσιο μια θέση στην αγορά που δημιουργούμε», είπε ο κ. Παπουτσής, προσθέτοντας: «Επί χρόνια λέμε ότι το δημόσιο δεν είναι ευέλικτο και δεν φέρνει έσοδα. Όμως το Λιμενικό είναι εκπαιδευμένο, με εκπαίδευση για την οποία μάλιστα ο ελληνικός λαός έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα, και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποκλειστεί το λιμενικό από την αγορά αυτή και αν συμμετείχε θα έθετε πολύ ψηλά τον πήχη».   
   
Ο κ. Παπουτσής υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο και η συγκεκριμένη διάταξη είχε την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου και της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ωστόσο παραδέχθηκε ότι στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε διαφοροποιηθεί από το συγκεκριμένο άρθρο και αναγνώρισε ότι την τελική ευθύνη την έχει ο σημερινός υπουργός και η κυβέρνηση.  
   
Τέλος, ο κ. Παπουτσής επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας αυτόνομου υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, υπογράμμισε όμως ότι το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή δεν πρέπει να υπαχθεί κάτω από το εφοπλιστικό κεφάλαιο, πολύ περισσότερο σε μια περίοδο που στην Ευρώπη συζητείται η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr