ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δρέττα: Η αποστολή του Βενιζέλου είναι να ξαναβάλει θεμέλια στο ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση 16 Μαρτίου 2012, 13:49 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δρέττα: Η αποστολή του Βενιζέλου είναι να ξαναβάλει θεμέλια στο ΠΑΣΟΚ
Facebook Twitter Whatsapp
«Η αποστολή του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι εξαιρετικά δύσκολη, γιατί ξεκινάει από πολύ χαμηλή βάση. Τώρα πρέπει να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ ριζικά και να ξαναβάλει θεμέλια», υπογράμμισε η Αθηνά Δρέττα, Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στον «ΒΗΜΑ 99,5».
«Η αποστολή του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι εξαιρετικά δύσκολη, γιατί ξεκινάει από πολύ χαμηλή βάση. Τώρα πρέπει να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ ριζικά και να ξαναβάλει θεμέλια», υπογράμμισε η Αθηνά Δρέττα, Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στον «ΒΗΜΑ 99,5».
«Η Κυριακή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ για  να επανασυνδεθεί με το λαϊκό αίσθημα από το οποίο έχει αποστεί, το τελευταίο διάστημα. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για ευρεία συμμετοχή του κόσμου του ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα εάν είναι απογοητευμένος, στεναχωρημένος ή φοβισμένος σε πολλές περιπτώσεις. Πρέπει να του δώσουμε μια ευκαιρία συμμετοχής.

Αλλά και μια ευκαιρία και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, σε όλο το ΠΑΣΟΚ, να περάσει από μια βαθιά νομιμοποιητική διαδικασία στην πορεία, με αυτη τη διαδικασία  των  εκλογών», πρόσθεσε για τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ. 

Σε ερώτηση σχετικά με τους λόγους που πρέπει να πάνε τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν, η κ. Δρέττα απάντησε: «Καταρχήν δεν θεωρώ ότι υπάρχουν δεδομένοι και σταθεροί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜ. ΑΡ. Όλα τα σύνορα και οι διαχωριστικές γραμμές έχουν γκρεμιστεί και πρέπει τώρα να τις ξαναφτιάξουμε μ' ένα νέο τρόπο που να αντανακλά τις ανάγκες της κοινωνίας. 

Όσοι σταθερά βρίσκονται στο χώρο της Κεντροαριστεράς θα έλεγα να πάνε να ψηφίσουν, προκειμένου να μπορέσουν να δώσουν μια προοπτική ανασύνθεσης του χώρου, θεωρώντας ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της.  Κι όσοι δεν είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ή έστω κινούνται περιφερειακά του χώρου του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να πάνε να ψηφίσουν γιατί αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ αποτελεί έναν πόλο πολιτικής σταθερότητας για την επόμενη μέρα των εκλογών». 

Η κ. Δρέττα, σε άλλο σημείο, επισήμανε πως «σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το 2012 με το 2007», όσον αφορά στον αριθμό των ψηφοφόρων  στις εσωκομματικές εκλογές. Και συνέχισε, «Όποιος το κάνει αυτό, αδικεί το ΠΑΣΟ, τον κ. Βενιζέλο και την κοινή λογική. 

Για τον στόχο του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές, είπε: «Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να βγει πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές κι αυτό είπε ο κ. Βενιζέλος Αυτός είναι  ο πολιτικός στόχος που θέτει τώρα το ΠΑΣΟΚ Δεν πιστεύω πια στις αυτοδυναμίες. Σε κάθε περίπτωση έχουμε μια εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας.  Αυτό το όποίο λέω εγω είναι ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μετά τις εκλογές είναι ένα μέτωπο ευθύνης όσων κομμάτων πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, δηλαδή στη παραμονή της χώρας στο ευρώ». 

Τέλος, η κ. Δρέττα αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο νέων αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα. «Εμείς αυτά τα δύο χρόνια έχουμε προσπαθήσει να κρατήσουμε μέσα από Συμπληγάδες το ασφαλιστικό σύστημα κι αν δεν είχαν γίνει εξοικονομήσεις από το πεδίο της υγείας, οι περικοπές στις  συντάξεις από 12% μεσοσταθμικά θα έφταναν στο 25%.  Αν δεν αλλάξει δραματικά κάτι στην οικονομία, δηλαδή αν δεν εκτοξευτεί η ανεργία ή αν δεν έχουμε μια εξαιρετικά μεγάλη υστέρηση των ασφαλιστικών εισφορών, δεν υπάρχει λόγος ενός νέου ασφαλιστικού».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr